Så kul att du ville vara med att tävla! Lycka till :)

I år fyller katten Findus och hans kompanjon Pettson jämt, och till alla barns (och vuxnas) glädje har några av böckerna filmatiserats för att fira detta. Nu har du som medlem i Månadens Bok chans att vinna biobiljetter till detta filmäventyr. Och inte nog med det - du har även chans att vinna en av böckerna som filmen bygger på:  

1:a pris: Pannkakstårtan med CD + 4 biobiljetter
2:a pris: Findus flyttar ut med CD + 4 biobiljetter
3:e pris: Känner du Pettson och Findus med CD + 4 biobiljetter
4-10:e pris: 2 biobiljetter

Så var med och tävla om fina priser!
Lycka till! 

Vinnarna meddelas via brev. 

Filmens handling: 
Pettson bor i ett litet rött hus och tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker och ting, fiska och mata sina kycklingar. Egentligen har han allt han behöver. Men ibland kan Pettson ändå känna sig lite ensam. Därför blir lyckan stor när hans snälla granne Beda hälsar på med en present – en liten katt, som får namnet Findus. Ännu roligare blir det när Findus börjar tala och en stor vänskap tar sin början.

Samtidigt har grannen Gustavsson problem med sin tupp, som bara gal och gal. För att rädda tuppen från att hamna i grytan, rycker Beda ut och ber Pettson ta hand om den, vilket han gladeligen gör. I hönshuset blir det stor uppståndelse och alla är glada över nytillskottet på gården. Alla utom Findus, som är rädd att förlora sin bäste och ende vän. Nu är goda råd dyra, vad ska han hitta på för att Pettson inte ska glömma bort honom?

Filmen bygger på de populära böckerna "När Findus var liten och försvann", "Tuppens minut", "Rävjakten" och "Pannkakstårtan".

Röster: Ima Nilsson, Claes Månsson, Allan Svensson, Ewa Roos, Vicki Benckert, Annika Herlitz, Annika Rynger, Anders Öjebo, Anna Sahlin Wahlsteen 
Regissör: Ali Samadi Ahadi

Filmen har premiär den 1 augusti.