Cirkeln, Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg
Cirkeln, Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg

Cirkeln

99 kr

"Inte ofta jag läser ungdomsböcker, men när jag såg alla mina syskonbarn fullkomligen uppslukade av denna bok (och de övriga två delarna) så var jag bara tvungen att se vad det hela handlade om. Var ju dessutom jag som var "skyldig" till att de fått boken. Och blev även jag totalt besatt av såväl intrigerna som av språket. Även min 70-åriga mamma och pappa älskade böckerna, så oavsett ålder och kön, så är detta en bok för alla."
Eva, webbredaktör Månadens Bok

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.

2012 kom fortsättningen Eld och hösten 2013 står slutstriden i sista romanen Nyckeln.

Cirkeln nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler böcker av samma författare

  • Hemmet

    Mats Strandberg 129 kr

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER