Tordyveln flyger i skymningen, Maria Gripe
Tordyveln flyger i skymningen, Maria Gripe

Tordyveln flyger i skymningen

99 kr

"Fullkomligen älskade denna bok när jag var liten. Och för ett par år sedan läste jag om den för mina syskonbarn, och blev lika tagen igen. Och rädd, för även som vuxen tyckte jag det var lite kusligt, men på ett härligt vis. Och mina syskonbarn hade gärna stannat uppe hela natten för att få höra slutet på historien. Har du barn i din närhet - gör gemensam sak och läs den ihop. Kommer bli en hedersstund för er alla."
Eva, webbredaktör Månadens Bok

En tordyvel flyger in i ögat på en truckförare, tåget blir försenat med tre minuter och tjugoåtta sekunder och medför att tre tonåringar börjar smyga på en hemlighetsfull roddare. De lockas i väg till Selanderska gården, som en av dem tycker sig ha sett i en dröm. Det förflutna börjar styra det närvarande och flera tider upplevs samtidigt.

Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller något annat?

"En del händelser tycks varken vara styrda av viljan eller av förnuftet, de förefaller helt oväntade, överraskande, oförutsedda. Vi kallar dem tillfälligheter eller slump, men vi vet ingenting om dem."

"Tordyveln flyger i skymningen" hör till Maria Gripes mest lästa och älskade böcker världen över, och för att denna och alla hennes övriga fantastiska böcker ska nå ut till ännu en generation barn, har vi gjort nya, mer moderna omslag.

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER