Omslagsbild för Broder Jakob av Emelie Schepp
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Broder Jakob

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 229 kr
"Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen." Nerikes Allehanda "En av de bästa deckarna jag läst någonsin." Anna Jansson, författare "Schepp kan jämföras med Jo Nesbø, båda skriver realistiskt men vrider till verkligheten." Femina

"Hon bygger upp en otäck klockan-tickar-skräck ..." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Emelie Schepp – Årets deckarförfattare för tredje året i rad - är tillbaka med ännu en bladvändare. Broder Jakob, som är den femte delen i den hyllade serien om åklagare Jana Berzelius, är en kriminalroman om identitet, syskonskap och att tvingas möta sitt eget våldsamma förflutna.

En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata.

Dina premier

Falska vänner/Jane Harper

159 kr 49 kr

Till minne av en villkorslös kärlek

Jonas Gardell 119 kr 39 kr

Tapas-set med fat

349 kr 89 kr

Fler böcker av samma författare

Märkta för livet

Emelie Schepp 69 kr 69 kr

Vita spår

Emelie Schepp 69 kr 69 kr