Den man älskar, Mari Jungstedt
Den man älskar, Mari Jungstedt

Den man älskar

169 kr

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare, vars böcker har sålts i över tre miljoner exemplar enbart i Sverige, och utkommer i ett tjugotal länder. I Den man älskar kastas kriminalkommissarie Anders Knutas in i en omskakande mordutredning, tillsammans med sin älskade Karin Jacobsson, och de andra kollegorna vid Visbypolisen. De har att göra med en sällsamt brutal mördare – som använder en slaktmask för att döda sina offer …

Aprilvinden viner isande kall när mäklaren Sanna Widding lämnar kontoret i centrala Visby, sätter sig i bilen och beger sig norrut. Hon ska åka och titta på den gamla kalkstensgården Gaustäde som hon har fått i uppdrag att sälja. Sanna är intresserad av byggnadshistoria och vet att gården är unik, en av de allra vackraste och bäst bevarade gotländska 1700-talsgårdarna.


Nära Bunge dyker Gaustädes iögonfallande stenladugård upp vid sidan av vägen. Sanna parkerar i gräset utanför och går in på tomten. Lammbonden Julia Ramberg, som bor på gården med sin border collie Mio, är i Visby över natten. Men Sanna låser upp med nyckeln som Julia lagt undan åt henne, och vandrar sakta genom rummen. Ett fint kvällsljus faller genom fönstren och ger ett extra skimmer åt de infällda månghundraåriga väggskåpen, de välbevarade kakelugnarna och den underbara sandstensspisen. Trägolven är ursprungliga, väggarna stänkmålade.


Ja, det är verkligen en magnifik gård, med en alldeles speciell stämning. Den har ärvts i generationer. Julia vill bo kvar och fortsätta lammuppfödningen, men hennes syskon – Daniel och Maria – vill sälja gården. De har båda sina hemliga skäl att komma åt den ansenliga summa som en försäljning skulle innebära.


Sanna lämnar bostadshuset för att inspektera de omkringliggande byggnaderna. I hagarna runt henne betar hundratals lamm, mörkgrå i den tjocka vinterpälsen. De tackor som redan har lammat finns inne i lammhuset med sina ungar. Det är dit hon är på väg. Hon öppnar dörren och börjar treva efter strömbrytaren. Så stelnar hon till. Det är något som inte stämmer. Hjärtat börjar slå snabbare.


I nästa ögonblick ser Sanna silhuetten av en man i ögonvrån, och känner en obeskrivlig smärta i huvudet. Så försvinner alla ljud. Allt blir tyst och stilla …

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER