Omslagsbild för Det svarta trädet av Tana French
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Det svarta trädet

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 239 kr
”Tana French står i en klass för sig som psykologisk spänningsförfattare och Det svarta trädet är hennes bästa och mest intrikata roman hittills.” New York Times

Det idylliska gamla släktgodset döljer mörka hemligheter …

Toby råkar ut för ett brutalt överfall och drar sig tillbaka till familjens släktgods, Ivy House, för att ta hand om sin döende morbror. Men så hittas en människoskalle i stammen på en gammal alm i trädgården. Och när polisen börjar gräva i fallet tvingas Toby inse att hans förflutna döljer mörka hemligheter …

Det är en loj lördagseftermiddag på familjens vackra gamla släktgods Ivy House. Morbror Hugo har bakat en äppel- och valnötskaka och den varma doften av kanel fyller huset. Utanför fönstren börjar trädgården klä sig i höstskrud, och gula björklöv singlar genom luften.  
Under de senaste veckorna har Toby och hans flickvän Melissa bott i huset för att ta hand om Hugo som är svårt sjuk och inte har lång tid kvar att leva. Men också för att Toby inte klarar av att bo i sin lägenhet i stan längre. Inte sedan han en natt blev svårt misshandlad av två inbrottstjuvar som lämnade honom att dö.
Nu samlas familjen i vardagsrummet och tar för sig av kakan. Susannas två barn springer runt runt tills hon blir tokig. Med tacksam min hör hon Hugo skicka ut dem i trädgården med uppmaningen att gå på skattjakt. ”Om ni hittar något får ni behålla det”, viskar han i pojkens öra.
Sen kan de vuxna äntligen diskutera den svåra frågan om vad som ska hända med Ivy House när Hugo går bort. Kan någon av kusinerna tänka sig att bo i det gamla huset och sköta om trädgården? Susanna är tveksamt positiv …
Då hörs barnens skrik. Det skär genom den stilla eftermiddagen och det hörs genast att det är inte är något vanligt syskonbråk det handlar om. Detta är ren och skär skräck. Susanna kastar sig ut i trädgården och hinner först fram till barnen. De andra vuxna följer efter och Tobys hjärta slår hårt i bröstet.
I det gröna gräset, framför en gammal alm, ligger en människoskalle.

Tana French

TANA FRENCH är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, vars böcker har belönats med de största internationella priserna för kriminalromaner.

Fler böcker av samma författare

Inkräktare

Tana French 249 kr 249 kr

Just nu-priser

Julafton på den lilla ön i havet

Jenny Colgan 239 kr 199 kr

Knutby

Jonas Bonnier 239 kr 199 kr

Häxorna

Elisabeth Östnäs 209 kr 179 kr

I hemlighet begravd

Viveca Sten 249 kr 189 kr

Främlingen

Elly Griffiths 209 kr 189 kr

Bara lite till

Simona Ahrnstedt 219 kr 179 kr

Normala människor

Sally Rooney 229 kr 189 kr

Bonniers stora adventskalender

Maja Karlsson,Lotta Kühlhorn,,Bill Zetterström,,Linda Ahlgren,Linda Vagnelind 379 kr 339 kr

Tre kvinnor

Lisa Taddeo 239 kr 199 kr

Mitt liv som råtta

Joyce Carol Oates 219 kr 169 kr

100 svenska dialekter

439 kr 399 kr

Bokpaket: Robinson & Adler-Olsen

498 kr 318 kr

Förödande konsekvenser

Peter Robinson 249 kr 169 kr

Offer 2117

Jussi Adler-Olsen 249 kr 169 kr