Gone Girl, Gillian Flynn
Gone Girl, Gillian Flynn

Gone Girl

169 kr

Det var under sommaren 2013 det började surra av rykten om en sensationellt bra ny thriller från Amerika. Jag var en av dem som nyfiket kastade mig över manuset till snackisen Gone Girl. Som jag sedan velat diskutera, upprymd och upprörd, med alla som varit intresserade … Undrar vad du kommer att tycka?

Vad handlar då denna internationella snackis om, som hyllas så kraftigt och enhälligt? I korthet om Nick och Amy Dunne, paret som har allt. De är charmiga och smarta, rika och vackra. Efter några framgångsrika år i New York slår finanskrisen till och paret, som jobbat i mediabranschen, måste flytta till Nicks lilla hemstad i Missouri. Den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.

På deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt spårlöst försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av en våldsam strid. Misstankar faller snart på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra tankar. Amys upphittade dagbok ger dock en bild av Nick som gradvis blir allt mindre sympatisk.

Har Nick verkligen mördat sin hustru? Om inte, vad har hänt och var finns Amy?

Detta liknar ingen vanlig deckarhistoria. Det är omskakande, utmanande och överraskande, knivskarpt och blixtrande intelligent. Historien berättas omväxlande av Nick och Amy, och såväl perspektivet, våra sympatier och misstankar ändras ständigt. Och slutet … Ja herregud, slutet. Mer säger jag inte.

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER