I maktens skugga, Viveca Sten
I maktens skugga, Viveca Sten

I maktens skugga

169 kr

Efter succéer som I de lugnaste vatten, I grunden utan skuld, I natt är du död och de övriga i Sandhamnsserien, är Viveca Sten etablerad som en av våra allra mest framgångsrika deckarförfattare. Böckerna ges ut i tjugo länder, har sålt i närmare två och en och en halv miljon exemplar världen över och i svensk tv blev serien Morden i Sandhamn en fullträff. Lagom till sommarens hängmatta kommer nu ett nytt spännande fall för Nora Linde och kriminalinspektör Thomas Andreasson!

En stark, genomträngande röklukt sprider sig över sommaridyllen Sandhamn. Den rike sommargästen och riskkapitalisten Carsten Jonsson har köpt den långa fina paradisstranden på öns södra sida. Där har han låtit bygga ett stort lyxhus till sig och sin familj. Skrytbygget sticker i ögonen på många av öborna som vill fortsätta att röra sig fritt på stränderna, och märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Rena tillfälligheter eller sabotage?

En lördag i juli bjuder Carsten Jonsson in vänner och öbor till en stor och påkostad invigningsfest. Alla är där. Även Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten och har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras lilla dotter. Nora är nyfiken på de nyinflyttade sommargästerna. Vilka är de? Har Carsten någon koppling till Sandhamn?

Så sänker sig skymningen sakta över den glittrande festkvällen. Någonstans flammar de första lågorna upp. Och natten slutar i brandkatastrof ...

Några timmar senare kommer kriminalkommissarie Thomas Andreasson till ön. Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas började som polis och han börjar allt mer tvivla på om han orkar fortsätta i yrket. Han längtar efter att få tala med sin bästa vän Nora om saken. Thomas tittar ut över förödelsen. Elden är släckt men huset är nedbränt och det pyr fortfarande om den svarta, söndersvedda marken. Så gör polisen ett makabert fynd. En okänd, förkolnad kropp.

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER