Juvelskrinet, Jan Mårtenson
Juvelskrinet, Jan Mårtenson

Juvelskrinet

169 kr

Den kultiverade mysdeckarens store mästare Jan Mårtenson är tillbaka! Juvelskrinet är den 42:a i hans framgångsrika rad av Homandeckare, där god mat och dryck, konst- och kulturhistoriska utblickar och den vackra siameskatten Cléo alltid är viktiga ingredienser vid sidan av den med dramatiska intrigen.

Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren i Gamla stan, har bett en kollega att värdera ett magnifikt smycke som hans flickvän Francine har ärvt. Hon har också dokument som hävdar att andra smycken från det ryska imperiet gömdes i ett palats i Sankt Petersburg under revolutionen.

Strax därpå blir Homan inbjuden till ett jubileum i sin gamla skola med anor från 1300-talet. Bland hans klasskamrater finns Christer Svanberg, som var ett problembarn i skolan, men som numera är framgångsrik affärsman i Ryssland. Han sitter dessutom på viktig, hemlig information om Rysslands energipolitik som kan få stora konsekvenser för omvärlden.

Men Svanberg har problem. Han anklagas för förskingring, och vädjar till Homan om hjälp för att komma undan ett dödshot. Så försvinner Svanberg spårlöst ...

Motvilligt dras Homan in i en härva av mord, korruption och rysk maffia som sträcker sig från dagens Stockholm till den epok då oskattbara föremål skapades av världens skickligaste juvelerare för det kejserliga palatset i Sankt Petersburg. Och han får hårdhänt lära sig att det är en farlig värld att ge sig in i …

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER