Låt mig ta din hand, Tove Alsterdal
Låt mig ta din hand, Tove Alsterdal

Låt mig ta din hand

169 kr

Tove Alsterdal debuterade med den lovordade Kvinnorna på stranden och därefter kom I tystnaden begravd, som kom på hedrande andra plats när Svenska Deckarakademin valde årets bästa kriminalroman 2012. Nu är det tredje gången gillt och vi förutspår det riktigt stora genombrottet!

När Helene bara var tre år gammal försvann hennes mamma Ing-Marie spårlöst. Hon hade förälskat sig handlöst i en argentinsk flykting som hon träffat på folkhögskolan hemma i Jakobsberg. Troligen följde hon i hemlighet med honom tillbaka för att hjälpa till att störta juntan. Det är nu över trettio år sedan modern övergav Helene och hennes två år äldre syster Charlie utan ett ord. Helene har glömt henne helt.


Men för Charlie har frågorna aldrig tystnat. Och när Helene väcks av ett telefonsamtal från polisen att Charlie har hoppat från sin balkong på elfte våningen, dröjer det inte länge innan hon börjar misstänka att någon arrangerat systerns självmord. Hon pusslar i Charlies efterlämnade anteckningar och hittar spår som leder till såväl ljusskygga datingsidor som ruffiga industriområden utanför Stockholm, sydamerikanska djungler och eleganta palats i Buenos Aires överklasskvarter. Och ju mer Helene råkar få veta, ju mer djupnar mysteriet med moderns försvinnande och systerns död …

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER