Leona. Tärningen är kastad, Jenny Rogneby
  • Sju år och bankrånare!
  • Leona är mamma, polis - och en udda outsider ...
Leona. Tärningen är kastad, Jenny Rogneby

Leona. Tärningen är kastad

229 kr 169 kr 59 kr
  • Sju år och bankrånare!
  • Leona är mamma, polis - och en udda outsider ...

Detta är en spännande svensk deckardebut att hålla ögonen på! Jenny Rogneby är född 1974 och kom som ettåring som adoptivbarn till Sverige. Hon är kriminolog och arbetar som brottsutredare på Citypolisen i Stockholm. Hon är även utbildad musikalartist och har t o m varit förband till Michael Jackson! Om sin spännande thrillerdebut säger hon: "Leona är polis, kvinna och mamma vilket gör att hon förväntas tänka och agera på ett visst sätt. När hon inte gör det uppstår inre och yttre konflikter ..."

En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.

Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften. 

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER