Omslagsbild för Mitt hjärta är ditt av Anna Jansson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Mitt hjärta är ditt

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 249 kr

”Vi har en misstänkt man som lyckliggör dem. Njutningen är en gåva …” NY pulshöjande Maria Wern-deckare!

Varje kväll, vid samma tid, sätter en man upp sitt lilla tält vid Norderstrand, strax norr om Visbys ringmur. Varje gång med en ny kvinna vid sin sida. Det äkta paret Lars och Eva Nilsson, som hyr en sommarbostad precis intill, börjar spana på mannen med kikare. Det borde de inte ha gjort … 

Det är juli månad, och hettan dallrar över Gotland. Semesterfirarna är nöjda, men för alla som måste jobba är det värre. Det gäller även Visbys poliser, som går på knäna när kollegor tar semester samtidigt som Gotlands befolkning flerdubblas och antalet brott ökar.

Dessutom är en kollega i Maria Werns polisgäng, Per Arvidsson, ofta frånvarande, eftersom hans lilla dotter Wilma är svårt hjärtsjuk.

Maria Wern är pressad även privat. Hennes familj har växt. Nu är det inte bara hon och barnen Emil och Linda, utan även maken Björn och bonussonen Hampus som bor i huset på Norra Murgatan. Samt Marias älskade pappa Bruno, som börjat se lite knackig ut, även om han försöker bagatellisera krämporna.

Tonåringen Hampus, som var så ordentlig när han flyttade in, har förändrats. Maria tycker att han blivit slarvig och nonchalant. Men Maria får inget gehör hos Björn när hon tar upp saken, vilket börjar tära på förhållandet. Nu är hon trött på sopberget, diskberget, tvättberget. Både hon och Björn jobbar ju faktiskt heltid, medan Hampus bara går hemma och drar.

Men Maria får snart annat att tänka på. Ett dubbelmord. Upptakten är udda: en okänd man tar varje kväll med sig en ny kvinna till sitt lilla tält vid Norderstrand, där de har sex. Uppenbarligen frivilligt sådant. Efteråt plockas tältet snabbt ner, varvid både mannen och den kvinna han valt ut för kvällen försvinner åt olika håll.

Men en kväll slutar annorlunda – en man hittas knivhuggen till döds inne i det kvarlämnade tältet. Och det är inte tältets ägare som mördats. Ett par dygn senare hittas även offrets hustru död. Hon ligger i en plastsäck i ett dike, med halsen avskuren. Och, makabert nog, med hjärtat utskuret ur kroppen.

Hur hänger allting samman? Vem är tältmannen? Flera av kvinnorna han raggat upp hör av sig till polisen när fallet blir känt. De känner inte till mannens namn, men beskriver honom som snygg, charmerande och karismatisk. Alla kvinnorna visar sig ha fått långa klösmärken på ryggen av mannen. Förbryllande nog ger kvinnorna delvis olika signalement. Somliga säger att mannen är blond, andra mörk. Vissa säger blå ögon, andra gröna eller bruna. Bär mannen peruk och färgade linser?

När Arvidssons sexåriga dotter blir allt sämre försvinner han från jobbet helt för att finnas vid hennes sida. Kommer en donator att hittas i tid? Hans exfru Rebecka överväger andra sätt att hålla sin dotter vid liv …

Som förstärkning från fastlandet får Visby-polisen i samma veva en rättspsykolog, Fredrik Larsson. Tillsammans börjar man lägga pussel kring händelserna.

En detalj är extra oroande. En av de kvinnor som setts med tältmannen, den snart 30-åriga Cecilia Svensson från Träkumla, är spårlöst försvunnen. Hon har både diabetes och svagt hjärta, och behöver mediciner regelbundet. Veckorna går, och man befarar att Cecilia är död. Samtidigt har en veterinär på ön haft inbrott – mediciner som påminner om Cecilias har stulits. Är det någon som håller henne fången och har tagit preparaten för att hålla henne vid liv?

Den ena chockerande ledtråden efter den andra hittas, och kretsen misstänkta blir allt större. Det hela visar sig vara värre än någon kunnat ana. Mycket värre. Någon finns i polisteamets absoluta närhet, en person med förvridet sinne och ondsinta planer. Inte bara Maria Wern svävar i livsfara …

Anna Jansson

Anna Jansson är född och uppvuxen i Visby, och numera bosatt i Örebro. Innan hon blev författare på heltid arbetade hon i många år som sjuksköterska. Anna Janssons romaner har sålt i fyra miljoner exemplar och är översatta till sexton språk. Böckerna om kriminalinspektör Maria Wern har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Anna Janssons underhållande romanserie om den varmhjärtade hårfrisörskan Angelika Lagermark inleddes 2014 med Ödesgudinnan på Salong d'Amour, som följdes av Svärmödrar utan gränser, Kärleksdans i obalans och En otippad kärlekshistoria.

Fler böcker av samma författare

Dotter saknad

Anna Jansson 239 kr 239 kr

Just nu-priser

Julafton på den lilla ön i havet

Jenny Colgan 239 kr 199 kr

Knutby

Jonas Bonnier 239 kr 199 kr

Häxorna

Elisabeth Östnäs 209 kr 179 kr

I hemlighet begravd

Viveca Sten 249 kr 189 kr

Främlingen

Elly Griffiths 209 kr 189 kr

Bara lite till

Simona Ahrnstedt 219 kr 179 kr

Normala människor

Sally Rooney 229 kr 189 kr

Bonniers stora adventskalender

Maja Karlsson,Lotta Kühlhorn,,Bill Zetterström,,Linda Ahlgren,Linda Vagnelind 379 kr 339 kr

Tre kvinnor

Lisa Taddeo 239 kr 199 kr

Mitt liv som råtta

Joyce Carol Oates 219 kr 169 kr

100 svenska dialekter

439 kr 399 kr

Bokpaket: Robinson & Adler-Olsen

498 kr 318 kr

Förödande konsekvenser

Peter Robinson 249 kr 169 kr

Offer 2117

Jussi Adler-Olsen 249 kr 169 kr