Omslagsbild för Mytomanen av Sofie Sarenbrant
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Mytomanen

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 239 kr
"Här har ni en spännande mordgåta i modern tid med kopplingar till samhällsaktuella skildringar." Millimys, blogg "Sarenbrant har en välutvecklad talang för att snappa upp ”det där som alla pratar om just nu”, vrida det ett varv till och krydda med en stark spänningsintrig. Betyg: 4+ av 5." Johannas Deckarhörna, blogg

Sofie Sarenbrants NYA nervkittlande bladvändare – vem kan du lita på?

Det är en vacker försommarmorgon i början av juni vid Solviksbadets motionsspår i den tjusiga Stockholmsförorten Bromma. Men skenet bedrar. En bit in i Ålstensskogen ligger en 13-årig pojke död på mage med ansiktet bortvänt. Hans värdesaker saknas och han har rivsår överallt, som om ett rovdjur har klöst honom.

Trots att kriminalinspektör Emma Sköld har sett döda människor många gånger förut, tar det emot i bröstkorgen när hon försöker andas. Pojken visar sig vara Felix Rossi, en sjundeklassare med många vänner och fotbollslagets stjärna. Men på senare tid verkar ha han dragit sig undan, utan att någon riktigt vet varför.

Kriminalinspektör Emma Sköld och hennes kollega Krille börjar utreda mordet. Det ryktas om ett ungdomsgäng från närliggande förorten Råcksta som knivrånar jämnåriga på mobiltelefoner och jackor i Bromma. Är det ett rån som gått överstyr? Men Emma har en känsla av att det är något som inte stämmer. Att sanningen finns betydligt närmre än offret än så.

Samtidigt blir det uppenbart att Krille har känslor för Emma. Och pappan till hennes barn – poliskollegan som kallas Nyllet – verkar dölja något för henne. Även Krille tycks bära på en hemlighet. Men nu måste hela polisteamet lägga sina privata problem åt sidan, för det verkar som att en ännu en tonårskille håller på att råka illa ut …

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är känd för sina fängslande, aktuella spänningsromaner. Hon debuterade 2010 med Vecka 36. Hennes serie om kriminalinspektör Emma Sköld har sålt i närmare två miljoner exemplar och till fjorton länder.

Fler böcker av samma författare

Skamvrån

Sofie Sarenbrant 229 kr 229 kr