Månadens utvalda bok
Du måste logga in för att kunna avbeställa Månadens utvalda bok.
Omslagsbild för Schack under vulkanen av Håkan Nesser
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Schack under vulkanen

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”En i grunden sorglig historia, men berättad med mycket humor. Sammantaget är Schack under vulkanen mycket trevlig läsning.” Pia Lindestrand, BTJ-häftet nr 12

En försvunnen författare, en besynnerlig berättelse – och ett mästerligt mord …

Märkliga saker tycks tilldra sig i litteraturvärlden. En författare försvinner spårlöst och ett manus som antyder ond bråd död hamnar i händerna på kommissarie Gunnar Barbarotti. Schack under vulkanen är en briljant spänningsroman om mörka hemligheter, tystade historier – och gruvlig hämnd ...

Kommissarie Gunnar Barbarotti står på en iskall och blåsig perrong och väntar på det försenade morgontåget från Kymlinge till Stockholm. ”Käre Herre”, ber han tyst medan han knyter händerna i rockfickorna för att försöka undvika köldskador och framtida amputation. ”Du som råder över allt och som har varit en trogen samtalspartner, eller åtminstone lyssnare, under ganska många år nu –skicka hit det förbannade tåget på momangen, så lovar jag att bara begå goda handlingar under resten av mitt eländiga liv!” Oklart om det rör sig om ett bönesvar, men redan tio minuter senare sitter han på sin bokade fönsterplats med en kopp kaffe och två minimazariner.

Anledningen till resan är ett försvinnande. Den relativt välkände författaren Franz J Lunde, bosatt i Stockholm sedan många år, gjorde nyligen ett författarbesök på Kymlinge stadsbibliotek. Efter framträdandet och avtackningen med den traditionella hembygdsboken begav han sig till hotellet. Sedan är det som om han gått upp i rök.

Barbarotti blir inte klok på fallet. Men när han en god stund senare stiger in på Lundes förlag i Gamla stan får han i alla fall tag i en ledtråd. Förläggarens kontor ser ut som något ur en gammaldags Agatha Christie-deckare, med välfyllda mörka bokhyllor från golv till tak och en stor persisk matta. I ena hörnet av det rejäla skrivbordet ligger en tunn trave pappersark. Det är den första delen av Lundes nya verk, och handlar om en författare som framträder på en rad olika bibliotek och varje gång utsätts för en obehaglig läsarfråga. Förläggaren anser att huvudpersonen är mycket lik Lunde, men vill inte tolka in för mycket utan tycker det är bäst att Barbarotti gör sin egen bedömning.

Således ligger vår käre kommissarie snart på sin hotellsäng och läser. Han måste erkänna att dagens polisarbete inte är alltför betungande, men en bit in i texten vaknar han till. Där beskrivs hur en kvinna i publiken plötsligt tar ton under ett författarframträdande. ”Jag har just läst en bok av er där ni beskriver ett perfekt mord. Och jag fick känslan av att ni har utfört det …”

Barbarotti hajar till. Har ett mord begåtts i verkligheten – och vad har det i så fall för koppling till den försvunne författaren?

Håkan Nesser

Håkan Nesser föddes 1950 i Kumla och arbetade som lärare i Uppsala innan han blev författare på heltid. Hans böcker har sålt i över 20 miljoner exemplar världen över och blivit översatta till ett trettiotal språk. Han är filosofie hedersdoktor vid Örebro universitet och hösten 2020 tilldelades han Crimetime Award i kategorin Årets hederspris.

Fler böcker av samma författare

Den sorgsne busschauffören från Alster

Håkan Nesser 69 kr 69 kr

Intrigo

Håkan Nesser 219 kr 219 kr

Just Nu

Dansa min docka

Anna Jansson 219 kr 169 kr

Kräldjursmemoarer

Silje Ulstein 229 kr 189 kr

Kvinnan med stjärnan

Pam Jenoff 229 kr 199 kr

Som man sår

Michael Hjorth,Hans Rosenfeldt 219 kr 169 kr

Det trettonde fallet

Åke Edwardson 219 kr 179 kr

De fyra vindarna

Kristin Hannah 249 kr 179 kr

Sista sommaren

Eleonore Holmgren 219 kr 189 kr

Uppbrottet

Ana Porss 219 kr 189 kr

Konsulten som inte ville bada

Mikael Bergstrand 249 kr 199 kr

Svart sol

Andreas Norman 219 kr 189 kr

Galleriet vid vattnet

Hanna Blixt 239 kr 199 kr

Cold Case: Skärseld

Tina Frennstedt 219 kr 189 kr

En oväntad resa

Sheila O´Flanagan 189 kr 159 kr

Återträffen

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Aska

Ragnar Jónasson 209 kr 189 kr

Tre gånger så mycket kärlek

Marita Conlon-McKenna 229 kr 199 kr

Mandelaeffekten

Anne Holt 229 kr 199 kr

Rose är borta

Katja Kettu 229 kr 199 kr

Schack under vulkanen

Håkan Nesser 249 kr 169 kr