Omslagsbild för Schack under vulkanen av Håkan Nesser
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Schack under vulkanen


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
(21)
Spara i önskelistan
(21)
Spara i önskelistan
”En i grunden sorglig historia, men berättad med mycket humor. Sammantaget är Schack under vulkanen mycket trevlig läsning.” Pia Lindestrand, BTJ-häftet nr 12 "Oöverträffat underhållande metaspänning. ... Att han dessutom är en benådad stilist bidrar till att läsarögonen glittrar av förtjusning." Kapprakt, blogg "En elegant komponerad intrig / ... / Som att höra en nära vän småprata om stort och smått: man trivs." Lotta Olsson, DN

En försvunnen författare, en besynnerlig berättelse – och ett mästerligt mord …

Märkliga saker tycks tilldra sig i litteraturvärlden. En författare försvinner spårlöst och ett manus som antyder ond bråd död hamnar i händerna på kommissarie Gunnar Barbarotti. Schack under vulkanen är en briljant spänningsroman om mörka hemligheter, tystade historier – och gruvlig hämnd ...

Kommissarie Gunnar Barbarotti står på en iskall och blåsig perrong och väntar på det försenade morgontåget från Kymlinge till Stockholm. ”Käre Herre”, ber han tyst medan han knyter händerna i rockfickorna för att försöka undvika köldskador och framtida amputation. ”Du som råder över allt och som har varit en trogen samtalspartner, eller åtminstone lyssnare, under ganska många år nu –skicka hit det förbannade tåget på momangen, så lovar jag att bara begå goda handlingar under resten av mitt eländiga liv!” Oklart om det rör sig om ett bönesvar, men redan tio minuter senare sitter han på sin bokade fönsterplats med en kopp kaffe och två minimazariner.

Anledningen till resan är ett försvinnande. Den relativt välkände författaren Franz J Lunde, bosatt i Stockholm sedan många år, gjorde nyligen ett författarbesök på Kymlinge stadsbibliotek. Efter framträdandet och avtackningen med den traditionella hembygdsboken begav han sig till hotellet. Sedan är det som om han gått upp i rök.

Barbarotti blir inte klok på fallet. Men när han en god stund senare stiger in på Lundes förlag i Gamla stan får han i alla fall tag i en ledtråd. Förläggarens kontor ser ut som något ur en gammaldags Agatha Christie-deckare, med välfyllda mörka bokhyllor från golv till tak och en stor persisk matta. I ena hörnet av det rejäla skrivbordet ligger en tunn trave pappersark. Det är den första delen av Lundes nya verk, och handlar om en författare som framträder på en rad olika bibliotek och varje gång utsätts för en obehaglig läsarfråga. Förläggaren anser att huvudpersonen är mycket lik Lunde, men vill inte tolka in för mycket utan tycker det är bäst att Barbarotti gör sin egen bedömning.

Således ligger vår käre kommissarie snart på sin hotellsäng och läser. Han måste erkänna att dagens polisarbete inte är alltför betungande, men en bit in i texten vaknar han till. Där beskrivs hur en kvinna i publiken plötsligt tar ton under ett författarframträdande. ”Jag har just läst en bok av er där ni beskriver ett perfekt mord. Och jag fick känslan av att ni har utfört det …”

Barbarotti hajar till. Har ett mord begåtts i verkligheten – och vad har det i så fall för koppling till den försvunne författaren?

Håkan Nesser

Håkan Nesser föddes 1950 i Kumla och arbetade som lärare i Uppsala innan han blev författare på heltid. Hans böcker har sålt i över 20 miljoner exemplar världen över och blivit översatta till ett trettiotal språk. Han är filosofie hedersdoktor vid Örebro universitet och hösten 2020 tilldelades han Crimetime Award i kategorin Årets hederspris.

Fler böcker av samma författare

Den sorgsne busschauffören från Alster

Håkan Nesser 249 kr 249 kr

Intrigo

Håkan Nesser 219 kr 219 kr

Julpriser

Windsorknuten

S.J. Bennett 219 kr 189 kr

Vägskäl

Jonathan Franzen 229 kr 169 kr

Dit du går, följer jag

Lina Nordquist 229 kr 169 kr

Isbrytare

Kristina Ohlsson 249 kr 179 kr

Djävulens advokat

Katarina Wennstam 249 kr 179 kr

Elva änkors man

Denise Rudberg 249 kr 199 kr

De rotlösa

Frida Skybäck 239 kr 199 kr

Jul på det lilla hotellet vid havet

Jenny Colgan 239 kr 199 kr

Inte död än

Johan Ehn 229 kr 199 kr

Stranden

Anna Breitholtz Monsén 189 kr 159 kr

Fri från skulden

Marianne Cedervall 239 kr 199 kr

En storm i juletid

Camilla Davidsson 219 kr 189 kr

Slukhål

Tove Alsterdal 239 kr 199 kr

Dubbelblind

Edward St Aubyn 249 kr 199 kr

Alltid vid din sida

Nikola Scott 239 kr 199 kr

Tolv hundar i juletid

Lizzie Shane 209 kr 189 kr

Det tredje ljuset ; Små ting som dessa

Claire Keegan 239 kr 199 kr

Det falska vittnet

Karin Slaughter 229 kr 199 kr

Jul i rubinrött

Amanda Hellberg 219 kr 179 kr

Vem är Maud Dixon?

Alexandra Andrews 239 kr 189 kr

Väktarna

John Grisham 219 kr 179 kr

Obscuritas

David Lagercrantz 249 kr 169 kr

Nikes bok

Agnes Lidbeck 259 kr 229 kr

Dåligt folk

Kjell Johansson 259 kr 229 kr

Eld, snö och stjärnor

Heléne Holmström 209 kr 179 kr

Projekt jul

Cathy Bramley 179 kr 159 kr

Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Sarah Morgan 209 kr 179 kr