Stalker, Lars Kepler
Stalker, Lars Kepler

Stalker

169 kr 59 kr

En häpnadsväckande vacker kvinna närmar sig ett ensligt hus vid en skogsväg. Saga Bauer är lika späd, blond och utsökt som de sagoprinsessor hennes berömde anfader en gång målade. Men skörheten är skenbar. Saga är en stentuff och specialutbildad polis. Hon har varit tjänstledig från Säpo ända sedan Joona Linna försvann för över ett år sedan. De flesta tror att den legendariske kommissarie Linna är död. Saga är övertygad om att de har fel, men att det bara finns en enda sak som kan förmå Linna att återvända. Under ett helt år har Saga letat efter de bevis hon behöver för att övertyga honom, och nu har hon äntligen hittat dem …


Samtidigt; långt därifrån i Stockholm. Någon skickar en filmsekvens till polisen. Den visar en oidentifierad kvinna som går omkring i sitt hem, omedveten om att hon smygfilmas genom fönstret. Den obegripliga filmen får inom kort en fasansfull förklaring, när samma kvinna strax därefter hittas brutalt mördad med sönderhackat ansikte.


När nästa film dyker upp hos polisen fruktar man det värsta … Inte heller denna gång lyckas man förhindra en tragedi. Bara några timmar senare hittas offer nummer två hemma i förortsvillan av sin make. Svårt chockad trampar mannen omkring och förstör spår, plockar undan, torkar upp blod och flyttar på sin mördade hustru. Själv minns han ingenting. Varken att han städat mordplatsen, eller varför. Men kanske har han ändå uppfattat någon detalj som kan stoppa seriemördaren?


Polisen behöver experthjälp för att förhöra den traumatiserade maken och tillkallar hypnotisören Erik Maria Bark. Han är en av världens främsta specialister och har bistått polisen vid komplicerade förhör tidigare. Trots att Bark har egna problem som gör honom splittrad och okoncentrerad lyckas han få fram förträngda minnen från den hypnotiserade mannen. Då upptäcker han tydliga paralleller till ett grymt kvinnomord flera år tidigare! Bark hjälpte själv till att fälla den galne prästen Rocky Kyrklund för det mordet. Kyrklund har suttit inspärrad på Karsuddens mentalsjukhus sedan dess. Kan han trots allt ha varit oskyldig, tänker Bark oroligt.


Så kommer en ny film till polisen ...

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER