Svart gryning, Rolf Börjlind, Cilla Börjlind, Cilla och Rolf Börjlind
Svart gryning, Rolf Börjlind, Cilla Börjlind, Cilla och Rolf Börjlind

Svart gryning

169 kr

Cilla och Rolf Börjlind tillhör Sveriges mest erfarna manusförfattare och ligger bl a bakom tv-succéer som Graven, Morden, Arne Dahls A-gruppen och hela 26 Beckfilmer. Svart gryning är den tredje boken i den hyllade spänningsserien om Oliva Rönning och Tom Stilton.
 I denna spännande roman skakas Sverige av en ohygglig mordvåg på oskyldiga. Två grymma mord på adopterade barn får polisen att misstänka att man jagar en rasistisk seriemördare. Men vem är så sjuk att han ger sig på små barn ...? 

Det första mordet chockar hela Sverige. Treåriga Emma hittas med avbruten nacke i sandlådan i sin mormors trädgård i den pittoreska korsvirkesbyn Arild. Telefonen hade ringt inne i huset och när mormodern återkom efter ett par minuter låg Emma död mitt bland sina leksaker …


Olivia Rönning är bland de första poliserna på platsen. Efter en svår tid har Olivia valt att återvända till polisyrket och fått en tjänst i skånska Höganäs. Nu har hon hamnat mitt i utredningen av ett fruktansvärt barnmord.


Några dagar senare begås ett nytt barnmord. Denna gång på Värmdö utanför Stockholm. Sjuårige Aram har fått sin nacke avvriden på samma sätt som Emelie i Arild. Den mörkhyade lille gossen hade genat över ett skogsparti på väg hem från småskolan när han mötte någon på stigen …


De brutala morden ger eko över hela landet och Rikskrim kopplas in. Misstankarna riktas mot rasistiska kretsar, som uttalat hot mot båda barnens föräldrar. Men varför ger man sig på barnen?


När Olivias vän, den tidigare polisen Tom Stilton, hittar kopplingar till ett olöst gammalt mordfall på en gravid kvinna djupnar mysteriet ytterligare. Och spåren leder till ett oväntat håll. Till ett sektliknande kollektiv på en ö i Stockholms skärgård …


Med stark inspiration från Cilla och Rolf Börjlinds nya deckare Svart gryning har Anton Axélo skrivit en stark och grymt bra låt, med stor hitpotential! Klicka på filmikonen under omslaget och lyssna och njut. 

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER