Tjockare än vatten, Carin Gerhardsen
Tjockare än vatten, Carin Gerhardsen

Tjockare än vatten

169 kr

Det är någon som mördar katter i området runt Hägersten strax utanför Stockholm. Katterna dränks och arrangeras omsorgsfullt vid dammar eller vattensamlingar, och rädslan och avskyn stiger bland de boende i de idylliska förortskvarteren. För Hammarbypolisen är det först ett obehagligt men inte högprioriterat fall. Men när en sextioårig mormor med sitt barnbarn på besök dränks hemma i sitt eget badkar i grannförorten, väcks misstanken att en sjuk person gått från djur- till människomord …

Saga är fem år och bor några dagar hos mormor i villan i Svedmyra medan hennes föräldrar firar bröllopsdag i New York. Nu har hon vaknat tidigt på morgonen och hör hur badrumsdörren stängs på nedervåningen. Mormor har nog hunnit bada klart. Så synd, hon som hade tänkt fråga om de kunde bada tillsammans. Medan Saga försiktigt går ner – ett trappsteg i taget med handen på trappräcket för att inte snubbla i mörkret – hör hon hur mormor går från badrummet, genom hallen och bort mot ytterdörren. Saga gissar att hon ska hämta tidningen, som hon brukar.


– Är det morgon nu, mormor? Ska vi gå till dagis?


Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team vid Hammarbypolisen har en aning om vad som väntar dem när larmet kommer. En femårig flicka har hittat sin mormor i badkaret. Kvinnan är dränkt – och har dessutom fått sin tunga utskuren … Vem kan ha velat den oförvitliga, välanpassade damen så illa? Handlar det om gamla familjehemligheter, om hämnd – eller något helt annat? Kan det rentav hänga ihop med de dödade katterna i grannskapet – är detta bara början på en spiral av händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare?

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER