Zack, Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Zack, Mons Kallentoft, Markus Lutteman

Zack

169 kr

En av våra främsta deckarförfattare idag heter Mons Kallentoft, vars storsäljande kriminalromaner om Malin Fors vid Linköpingspolisen ständigt hyllas av både kritiker och entusiastiska läsare. Tillsammans med Markus Lutteman, som bland annat skrivit den uppmärksammade biografin om Patrik Sjöberg, har han nu växlat upp actiontempot och skapat Zack, den första laddade delen i en otroligt välskriven, trovärdig och spännande ny serie med den unge, snygge och komplexe polisen och antihjälten Zack. Här är det rivstart från sidan ett, och du kommer INTE att sluta läsa innan du med vilt klappande hjärta slår ihop den sista!

Zack Herry känner sig stirrig och orolig. Inte så mycket av gårdagskvällens hårda festande, han är van, utan mer av rapporten på morgonmötet. Om razzian som hans poliskollegor gjort under natten på den svartklubb som han precis hade hunnit lämna ... Var det någon som känt igen honom och tjallat?

Zack skjuter oron åt sidan och koncentrerar sig på utryckningen. En anonym kvinna har larmat 112 till en adress i Hallonbergen. Dörren till lägenheten står öppen och han och kollegan Deniz kolliderar nästan med två ambulanssjukvårdare som är på väg ut. De kränger på sig blå skoskydd och går in i vardagsrummet. Zack blir stående alldeles innanför dörröppningen.

Herregud.

Herre-jävla-gud.

Om det finns en sådan finns han inte här.

Han får inget grepp om vad han ser. Rummet är dränkt i solljus, kropparna ligger i onaturliga vinklar och luften är tung. Det är som om han betraktar en surrealistisk installation av en konstnär på gränsen till psykiskt sammanbrott. En konstnär som älskar rött, och som har använt flera liter av just den färgen för sitt verk.

På ett enkelt skrivbord står en bärbar dator och blinkar med en bild av en leende thailändsk familj. En äldre kvinna och två glada barn, kanske tvillingar.

Är det er mamma som ligger där på golvet, tänker Zack.

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet utanför Stockholm. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på illegala klubbar och med de unga kvinnor som flockas runt honom. Han vet att det inte kommer att hålla, men svåra minnen från hans egen barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack nu tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Varför har någon slaktat thailändska kvinnor? Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte snabbt hittar mördaren.

Läs mer

Fler böcker av samma författare

Passa-på-priser

MISSA INTE DINA PREMIEPRISER