Vad vi äter : om ultraprocessad mat, vad den gör med oss och varför vi inte kan sluta äta den


Kartonnage

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"En intressant och tankeväckande bok som inte kräver några förkunskaper. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." Motzi Eklöf, BTJ-häfte nr 5, 2024

Hur påverkar kosten din kropp – och själ?

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

 

Läs mer

Produktinfo

Chris van Tulleken

Chris van Tulleken är läkare specialiserad på infektionssjukdomar vid sjukhuset för tropiska sjukdomar i London. Han utbildade sig vid Oxford och har en doktorsexamen i molekylär virologi från University College i London, där han är docent. Hans forskning fokuserar på hur företag påverkar människors hälsa, särskilt inom området barnnutrition, och han samarbetar med Unicef och Världshälsoorganisationen (WHO) inom detta område. Som en av BBC:s främsta programledare för både barn och vuxna har hans arbete belönats med två Baftapriser. Chris van Tulleken bor i London med fru och två barn.

"En intressant och tankeväckande bok som inte kräver några förkunskaper. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." Motzi Eklöf, BTJ-häfte nr 5, 2024

Hur påverkar kosten din kropp – och själ?

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

 

Läs mer

Produktinfo
Om Chris van Tulleken