Det gröna skafferiet


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})

Skaffa ett skafferi. Ett grönt. Det är inte svårt. Det handlar bara om att öppna ögonen för det fantastiska överflöd av råvaror vi har runt husknuten, i det vilda eller lätt kan odla på till exempel fönsterbrädan. Karolines Jönssons gröna skafferi ligger i hennes lilla sekelskiftesgård Tegelbacken i Skåne. Gården delar hon med sina hästar och höns och i hagarna bredvid betar korna och fåren. Här är hon självförsörjande på det hon skördar i odlingarna, i trädgården och i naturen. Och av det skördade lagar hon underbart god vegetarisk mat. Kronärtskockorna blir exempelvis till sammetslena gnocchi och rödbetorna till en vacker paj. Av vinbären blir det en uppfriskande dricka och av kryddörterna olika sorters teer. Lingonen förvandlas till en försvinnande god lingonkolaglass och svampen till en värmande soppa. Men här kan också lite udda råvaror och recept som krikon och omogna fläderbär eller filbunke, mandelmjölk och björksav hamna på menyn. Inte sällan är recepten inspirerade av en äldre generation – i form av en ärvd receptskatt med gamla handskrivna receptböcker från mormor och farmor. Året runt kan man odla sin mat. Till och med om vintern, när solen i korta stunder står lågt på himlen kan Karoline skörda naturligt. Och det gör hon genom att använda sig av fönsterbrädan som finurlig mikroodlingsplats för skott och groddar. Det är ett lätt och roligt sätt att odla på och ger ett välbehövligt näringstillskott när det behövs som allra mest. Alla kan skapa sig ett grönt skafferi – att fylla på och mätta sig själv och andra med – och framför att allt njuta av. För inget smakar och gör ju så gott som det man själv har odlat eller skördat.

Produktinfo

Skaffa ett skafferi. Ett grönt. Det är inte svårt. Det handlar bara om att öppna ögonen för det fantastiska överflöd av råvaror vi har runt husknuten, i det vilda eller lätt kan odla på till exempel fönsterbrädan. Karolines Jönssons gröna skafferi ligger i hennes lilla sekelskiftesgård Tegelbacken i Skåne. Gården delar hon med sina hästar och höns och i hagarna bredvid betar korna och fåren. Här är hon självförsörjande på det hon skördar i odlingarna, i trädgården och i naturen. Och av det skördade lagar hon underbart god vegetarisk mat. Kronärtskockorna blir exempelvis till sammetslena gnocchi och rödbetorna till en vacker paj. Av vinbären blir det en uppfriskande dricka och av kryddörterna olika sorters teer. Lingonen förvandlas till en försvinnande god lingonkolaglass och svampen till en värmande soppa. Men här kan också lite udda råvaror och recept som krikon och omogna fläderbär eller filbunke, mandelmjölk och björksav hamna på menyn. Inte sällan är recepten inspirerade av en äldre generation – i form av en ärvd receptskatt med gamla handskrivna receptböcker från mormor och farmor. Året runt kan man odla sin mat. Till och med om vintern, när solen i korta stunder står lågt på himlen kan Karoline skörda naturligt. Och det gör hon genom att använda sig av fönsterbrädan som finurlig mikroodlingsplats för skott och groddar. Det är ett lätt och roligt sätt att odla på och ger ett välbehövligt näringstillskott när det behövs som allra mest. Alla kan skapa sig ett grönt skafferi – att fylla på och mätta sig själv och andra med – och framför att allt njuta av. För inget smakar och gör ju så gott som det man själv har odlat eller skördat.

Produktinfo

Bäst pris just nu!

Sanningen har inget slut

Elizabeth George 299 kr 199 kr

Hulda

Ragnar Jónasson 299 kr 199 kr

Av månsken växer ingenting

Torborg Nedreaas 299 kr 199 kr

Ersättaren

Anna Fredriksson 299 kr 199 kr

Mörkrets natur

Nora Roberts 299 kr 199 kr

Den sjunde pojken

Johanna Bäckström Lerneby 289 kr 259 kr

2026 års stora konstkattlender

229 kr 199 kr

Den förlorade dagboken

Evie Woods 269 kr 229 kr

Kliniken

Anne-Marie Schjetlein 299 kr 199 kr

Det oföreställbaras vinge

Göran Sonnevi 279 kr 249 kr

Longtail bar

Maria Wensund 289 kr 259 kr

Mörkerlandet

Kamilla Oresvärd 279 kr 249 kr

En bit av Bodil

Sara Lövestam 319 kr 289 kr

En ganska ond man

Robin Muhr 279 kr 249 kr

Roadtrip

Lena Berglin 269 kr 239 kr

Kalla mig syster

Malin Nordström 269 kr 239 kr

Medan snaran dras åt

Hannes Dükler 319 kr 289 kr

Där rosor aldrig dör

Kristina Agnér 289 kr 259 kr

De märkta barnen

Jenny Rogneby 289 kr 259 kr

Hungermyren

Anna Kuru 299 kr 269 kr

Anna Karjala

Per Moritz Stenborg 299 kr 199 kr

Mord på värdshuset

Katie Gayle 269 kr 239 kr

Solroshuset

Adriana Allegri 269 kr 239 kr

En tradwifes hemlighet

Liane Child 259 kr 229 kr

En tid av lycka

Maribeth Fischer 299 kr 269 kr

Sjukhuset på Ellis Island

Ellen Vahr 249 kr 219 kr

Lotusskorna

Jane Yang 289 kr 259 kr

Bränd mark

Kate Rhodes 279 kr 249 kr

Den italienska dottern

Soraya Lane 229 kr 199 kr

Kram, mamma

Iliana Xander 339 kr 299 kr

Son

Thomas Enger, Johana Gustawsson 259 kr 229 kr

Din kropp vet svaret

Giulia Enders 329 kr 299 kr

66 Day Challenge med proteinkost

Ulrika Davidsson 329 kr 299 kr

Food for life – kokboken

Tim Spector 339 kr 299 kr

Havet : Planetens sista vildmark

David Attenborough, Colin Butfield 319 kr 289 kr

Hundens inre värld : Inlärning, tankar & känslor

Per Jensen 349 kr 319 kr