Kris, kalas och kolhydrater : recept och berättelser för goda och dåliga dagar


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Inte bara en kokbok – en bok om att äta! Kulturjournalisterna och amatörkockarna Anna Hellsten och Annina Rabes Kris, kalas och kolhydrater innehåller massor av recept, men handlar lika mycket om allt annat som hör ätandet till: minnen, möten, fantasier och fiaskon. Detta är en bok med roliga och allvarliga texter om hur mat, matlagning och ätande löper som en röd tråd igenom våra liv, genom kriser, barndom, i glädje och sorg. Det är en hyllning till alla kök som passerar en människas liv, det roligaste rummet på festen, hemmets hjärta. Vi får veta varför bergamott är den bästa citrusen, läsa om kolhydratkärlek och middagsbjudningar och sno åt oss de bästa budgetrecepten. En matbok för dig som tycker lika mycket om att läsa om mat som att laga och äta den.”Livsbejakande, inspirerande och trösterik”Ingalill Mosander, Aftonbladet”Ett högkvalificerat, bildat småsnack där en medelålders kvinna uppflugen på köksbänken med ett glas Barolo i handen lyssnar på en vän. Hon rör i sin tur i en gryta och berättar om hur hon lyckades komma över receptet på citronrisotton. Det är ett privilegium att få ta del av.”Björn Werner, Expressen”Rolig och bitterljuv… bästa sällskapet i sommarköket”Helena Lindblad, Dagens Nyheter”Här finns inga förhärligande foton, istället snygga illustrationer av Katy Kimbell. Det känns som att kliva in i författarnas egna kök, slå sig ned på en pinnstol, få ett vinglas i hand och lyssna på deras berättelser medan ångan stiger från den italienska grytan. Mysigt, hemtrevligt och personligt, med plats för ett och annat asgarv.”Anna Thulin, Sydsvenskan”En bok att läsa från pärm till pärm”Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet”Fulländad bok”Linda Skugge, Aftonbladet´”Alldeles underbar”Qia Rindevall, Journalisten

Läs mer

Produktinfo

Inte bara en kokbok – en bok om att äta! Kulturjournalisterna och amatörkockarna Anna Hellsten och Annina Rabes Kris, kalas och kolhydrater innehåller massor av recept, men handlar lika mycket om allt annat som hör ätandet till: minnen, möten, fantasier och fiaskon. Detta är en bok med roliga och allvarliga texter om hur mat, matlagning och ätande löper som en röd tråd igenom våra liv, genom kriser, barndom, i glädje och sorg. Det är en hyllning till alla kök som passerar en människas liv, det roligaste rummet på festen, hemmets hjärta. Vi får veta varför bergamott är den bästa citrusen, läsa om kolhydratkärlek och middagsbjudningar och sno åt oss de bästa budgetrecepten. En matbok för dig som tycker lika mycket om att läsa om mat som att laga och äta den.”Livsbejakande, inspirerande och trösterik”Ingalill Mosander, Aftonbladet”Ett högkvalificerat, bildat småsnack där en medelålders kvinna uppflugen på köksbänken med ett glas Barolo i handen lyssnar på en vän. Hon rör i sin tur i en gryta och berättar om hur hon lyckades komma över receptet på citronrisotton. Det är ett privilegium att få ta del av.”Björn Werner, Expressen”Rolig och bitterljuv… bästa sällskapet i sommarköket”Helena Lindblad, Dagens Nyheter”Här finns inga förhärligande foton, istället snygga illustrationer av Katy Kimbell. Det känns som att kliva in i författarnas egna kök, slå sig ned på en pinnstol, få ett vinglas i hand och lyssna på deras berättelser medan ångan stiger från den italienska grytan. Mysigt, hemtrevligt och personligt, med plats för ett och annat asgarv.”Anna Thulin, Sydsvenskan”En bok att läsa från pärm till pärm”Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet”Fulländad bok”Linda Skugge, Aftonbladet´”Alldeles underbar”Qia Rindevall, Journalisten

Läs mer

Produktinfo

BÄST PRIS JUST NU

Jag blundar och ber

Alex Ahndoril 269 kr 199 kr

Treblinka Comedy Club

Åke Edwardson 269 kr 199 kr

Rent hus

Alia Trabucco Zerán 269 kr 199 kr

Nomaden

Pascal Engman,Johannes Selåker 269 kr 229 kr

Nattens skola

Karl Ove Knausgård 319 kr 249 kr

Strålarna

Jenny Holmqvist 269 kr 199 kr

Rummet i jorden

John Ajvide Lindqvist 279 kr 249 kr

Änkan

Helene Flood 299 kr 269 kr

Bara glädje hjärtat rymmer

Moa Eriksson Sandberg 319 kr 289 kr

Drömmar av brons

Camilla Läckberg 269 kr 199 kr

Käraste Lena

Ninni Schulman 269 kr 199 kr

Lång väg hem : Mina 25 år i sekten

Mariette Lindstein 289 kr 259 kr

Tyra

Johanne Hildebrandt 249 kr 219 kr

Första blodet

Amélie Nothomb 229 kr 199 kr

Klubben

Christian Unge 279 kr 249 kr

Tårtor och tavlor

Camilla Dahlson 279 kr 249 kr

Tigerkakshjärta

Lina Nordquist 269 kr 199 kr

Förtjänst och skicklighet

Monica Nebelius Lüning 279 kr 199 kr

Det skyddande regnet

Jojo Moyes 279 kr 249 kr

Antikjägarens mordguide

C. L. Miller 299 kr 269 kr

Mrs Winterbottom tar ett sabbatsår

Joanna Nell 269 kr 239 kr

Det gömda palatset

Dinah Jefferies 299 kr 269 kr

Inget av det här är sant

Lisa Jewell 279 kr 249 kr

De förbjudna böckernas bibliotekarie

Brianna Labuskes 259 kr 229 kr

Blödande hjärtan

Elly Griffiths 289 kr 259 kr

Fråga efter Jane

Heather Marshall 279 kr 249 kr

Se dig död

Peter James 259 kr 229 kr

DC3:an : att bärga historien

Carl Douglas,Björn Hagberg,Martin Widman 389 kr 359 kr

Den empatiska hunden

Olof Rydén 319 kr 289 kr

Motiv

Malin Persson Giolito 269 kr 199 kr

Paket: Schulman & Nordquist

538 kr 358 kr

Du kanske också gillar

David Batras inte så tråkiga indiska mat

David Batra 179 kr 179 kr

Allt i ett-rätter : lättlagat i panna, plåt, form & gryta

Madeleine Landley 219 kr 219 kr

Wok, ris, nudlar

Jennie Walldén 259 kr 259 kr

Fredagskockens hamburgare och tacos

Mattias Larsson 229 kr 229 kr