
Shakshuka : Jerusalems kök - mat utan gränser
Lär dig laga Mellanösterns bästa mat!
Äntligen kommer den första svenska boken med mat från Jerusalem med omnejd – Mellanösterns smältdegel där så många internationella kök möts.
Den populära rätten shakshuka är en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen. Men shakshuka betyder också mix eller blandning och representerar därför Jerusalems kök väl.
Staden har alltid varit en mötesplats för olika kulturer. Ibland har det kokat ihop fint och ibland har det, för att uttrycka det milt, kokat över. Här finns rätter från Nordafrika, Sydeuropa, grannländerna till öster och söder samt från Östeuropa och Ryssland. I Jerusalem samlas Mellanösterns bästa mat!
Här hittar du klassiska rätter som manakish, shawarma, baba ganouj och baklava. Och den ultimata plockmaten: oliver och avrunnen yoghurt med massa za’atar och olivolja!
- {{info.Text}} {{info.Value}} {{info.Value}}