Omslagsbild för Den stora bilden av Gunhild A. Stordalen
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Den stora bilden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Årets mest inspirerande och berörande biografi!

När jag hörde läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalens sommarprat 2016 tänkte jag: oj, vilken supermänniska! Finns det verkligen så genomgoda människor? Svaret är ett rungande JA! Läs om vad som driver henne och får henne att se positivt på framtiden!

På ett personligt och berörande sätt berättar Gunhild om sitt liv och uppväxten på landet. Redan som liten trivdes hon bäst nära djuren och tog gärna en cykeltur med sin tupp Storebror längst fram i cykelkorgen. Men allt var inte idyll, hon upplevde också miljöförstöringen på nära håll: fåglarna som tystnade där skogen var död och fiskar som guppade i vattenytan på grund av utsläppen. Det fick henne att tidigt bestämma sig för att bli miljöaktivist.

Pappan satte alltid inre värderingar högst och tyckte att det finaste man kunde säga om någon var att personen var av rätta virket. Om Gunhilds mamma hade vetat vilken varm och omtänksam svärson hon skulle få, så hade hon nog inte fällt tårar och sagt ”Men Gunhild, han är ju en playboy” när dottern berättade om sin nya kärlek. Petter Stordalen, partyprinsen från Bygdøy, var en sexton år äldre miljardär och en uppmärksamhetssökande testosteronbomb i blanka skinnbyxor. Men Gunhild upptäckte andra sidor hos honom, och med tiden blev de ett par.

När hon sedan tar klivet in i jetsetlivet och följer med på överdådiga fester och lär känna världens mest förmögna människor öppnas nya dörrar och möjligheter att påverka framtiden. Men Gunhild Stordalen utkämpar också en ständig kamp mot klockan … Sedan hon fick sin dödsdom för några år sedan, en sällsynt sjukdom, är det som om hon lagt i en extra växel och jobbar ännu hårdare trots tuffa medicinska behandlingar. I skrivande stund väntar en stamscellsoperation och om hälsan tillåter medverkar hon i Skavlan under hösten.

Taggar