Omslagsbild för Djupa sår av Cathy Glass
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Djupa sår

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 179 kr

Det hon utsattes för har gett själen djupa sår ...

Alltsedan debuten med Skadad har Cathy Glass sanna berättelser om de barn hon tagit hand om sålt i miljonupplagor världen över. Dawn var den första flickan Cathy blev fosterförälder till. Första intrycket var att Dawn var en rar och välbalanserad tjej, men det var bara en fasad hon visade upp för att dölja en barndom så traumatisk att hon inte ens kom ihåg den.

Första natten vaknar Cathy av att Dawn med stirrande blanka ögon står lutad över spjälsängen där Cathys bebis ligger och sover. Dawn går i sömnen – vilket Cathy vet är vanligt hos oroliga barn – men händelsen skakar ändå om henne. När det upprepar sig natt efter natt börjar Cathy bli ordentligt rädd, och en natt upptäcker hon skräckslaget att Dawn är i färd med att tända en tändsticka samtidigt som hon mumlar ”Det är inte mitt fel” i sömnen.
På dagarna verkar Dawn inte minnas vad hon gjort, och Cathy och hennes man gör allt för at hon ska bli trygg hos dem och börja må bättre. Ett tag ser det ljusare ut men snart uppdagas det att Dawn skolkar från skolan och har svårt att hitta bra vänner. Än mer oroande är att hennes rum en natt är tomt och kudden täckt av blod. Hon har skadat sig själv för att bli av med smärtan från sitt förflutna.
När Dawn försöker begå självmord inser Cathy att flickan behöver psykologhjälp. I samma veva anförtror Dawns mor Cathy att Dawn, mellan det att hon var fem och nio år, bodde hos släktingar på Irland. Snart förstår Cathy att det hon utsattes för under den perioden har gett henne djupa sår.

Cathy Glass

Cathy Glass har varit fosterförälder i över 20 år och har under denna tid tagit hand om mer än 100 barn. Hon har tre egna tonåringar. En av dem adopterades efter en lång tids fosterhemsplacering. För att skydda identiteten hos de barn hon skildrar så är deras namn fingerade, liksom författarnamnet ”Cathy Glass” är en pseudonym.

Just nu-pris

Våroffer

Anders de la Motte 229 kr 199 kr

Bara ett litet mord

Carin Hjulström 209 kr 179 kr

Spår 7

Louise Doughty 209 kr 179 kr

Jungfrustigen

Philip Teir 219 kr 189 kr

Längs den lila linjen

Deepa Anappara 239 kr 199 kr

Nollpunkt

Thomas Enger,Jørn Lier Horst 229 kr 189 kr

Nästa! En läkarroman

Nina Lykke 229 kr 169 kr

Requiem på Dimön

Mariette Lindstein 239 kr 179 kr

En giftig skandal

Kristina Appelqvist 219 kr 189 kr

Lärarinnans sång

Vigdis Hjorth 229 kr 189 kr

Jägarinnan

Kate Quinn 239 kr 179 kr

Djupa sår

Cathy Glass 199 kr 179 kr

Ödesmark

Stina Jackson 249 kr 169 kr