Omslagsbild för Universums minsta ljus : En memoar av Sara Seager
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Universums minsta ljus : En memoar

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 259 kr
"Den här underbara berättelsen, om upptäckter, förlust och kärlek, är både expansiv och intim." Publishers Weekly, Starred Review "Denna tankeväckande och skakande memoar om att navigera sig genom livet efter en förlust liknar en trösterik roman, en roman som inspirerar en att följa sina drömmar." Library Journal, Starred Review

En tragedi tvingar den världsberömda astrofysikern och exoplanetforskaren Sara Seager att uppfinna sig själv på nytt. Hon som ägnat varje vaken minut åt att hitta liv på andra planeter måste nu återerövra sitt eget liv.Saras liv gick som på räls. En karriär som forskare på MIT och ett lyckligt familjeliv med maken Mike och deras två söner. Mike skötte det jordiska medan Sara kunde ägna sig åt gåtorna i universum. När Mike dör i cancer rasar tillvaron samman. 40 år gammal står Sara som ensamstående mamma till två små pojkar. Hon har aldrig tidigare behövt tänka på hur man tar hand om ett hem och en familj. Hon får senare diagnosen Aspergers syndrom och inser att Mike varit oumbärlig för allt som handlar om vardag.I denna nakna och fängslande memoar får vi följa Saras sorgearbete och kamp för att navigera i en helt ny verklighet. Innebär den nya tillvaron att hon måste ge upp sin dröm? Med en forskares envishet tar hon sig an de uppgifter som kallas livet. Längs vägen upptäcker hon den kraft som vänskap och kärlek kan ge. Samtidigt fortsätter hon att söka efter universums minsta ljus.

Sara Seager

Sara Seager är en kanadensisk-amerikansk astrofysiker och professor i fysik och planetvetenskap på MIT, Massachusetts Institute of Technology. Hon är framförallt känd för sin forskning om exoplaneter, det vill säga planeter som befinner sig utanför vårt eget solsystem, och är en förgrundsfigur i sökandet efter Jordens tvilling med förutsättningar för liv. Hennes forskning har uppmärksammats av Popular Science, Discovery Magazine, Nature och TIME Magazine. 2013 tilldelades hon MacArthur Fellowship, en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i USA, ibland kallat ”genistipendiet”.

Just nu

Klara och solen

Kazuo Ishiguro 219 kr 169 kr

Eufori : En roman om Sylvia Plath

Elin Cullhed 219 kr 179 kr

Central Park

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Vänligheten

John Ajvide Lindqvist 249 kr 199 kr

Dagboken jag aldrig skrev

Jessika Devert 199 kr 169 kr

En kvinnas straff

Ana Porss 219 kr 189 kr

Snöblind

Ragnar Jónasson 219 kr 189 kr

Snöängeln

Anki Edvinsson 229 kr 199 kr

Shuggie Bain

Douglas Stuart 229 kr 169 kr

Satsa allt

Heléne Holmström 199 kr 169 kr

Paradis City

Jens Lapidus 239 kr 199 kr

Hoppets tåg

Viola Ardone 229 kr 199 kr

Hemligheten på Seaview Cottage

Emily Gunnis 219 kr 189 kr

Sommaren på kanalen

Anne Youngson 229 kr 199 kr

Sista natten i Paris

Ruth Druart 239 kr 199 kr

Knappt en droppe blod

Carin Hjulström 249 kr 179 kr

Galgbergets väktare

Anna Jansson 249 kr 169 kr