Omslagsbild för Asymmetri av Lisa Halliday
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Asymmetri

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 239 kr

”Smart roman värd att läsa två gånger” SvD

Längtar du efter en riktigt underhållande roman som samtidigt gör dig smartare? Då ska du läsa den här romanen som slog ner som en bomb när den gavs ut i USA och valdes till en av det årets tio bästa böcker av ansedda The New York Times. Här möter vi Alice och hennes betydligt äldre älskare …

”Jaha, fröken Alice. Är du med?”

Hon tittade på honom.

Han tittade på henne. Alice skrattade.

”Är du med?” sa han igen.

Hon återgick till sin glasstrut. ”Tja det finns väl ingen anledning att inte var det.”

Så inleds förhållandet mellan den unga redaktionsassistenten Alice och den Nobelpristippade och mycket äldre författaren Ezra Blazer. De möts på en parkbänk på Manhattan i New York och relationen blir på många sätt oroande ojämn. Ezra har pengar, kunskap och makt – allt Alice saknar. Första gången hon kommer hem till honom letar han igenom hennes handväska ”av säkerhetsskäl”, innan de gör vad de gör utan att stöka till sängen.
Han ringer henne från ett dolt nummer som hon inte kan kontakta, rättar henne när hon uttalar författarnamn fel och ger henne böcker han tycker att hon ska läsa. Hon får dyra presenter, och som i filmen ”Pretty Woman” får Alice plötsligt tillgång till en värld full av champagne, dörrvakter och dyra boutiquer där hon kan handla med ett kuvert fyllt av pengar som hon fått av Ezra. Men efter ett tag börjar maktbalansen mellan dem ändras …

En pikant detalj är att bokens författare, Lisa Halliday, själv hade ett förhållande med den 44 år äldre och Nobelpristippade författaren Philip Roth, när hon var i Alice ålder. Därför har många läst romanen som delvis självbiografisk, men den är så mycket mer än så. Det är en oväntat rolig berättelse om maktförhållanden, oskuld och erfarenhet. Lisa Halliday skriver med ett lätt språk som tar oss med till New Yorks gator, den berömda författarens sommarställe med sin glittrande pool och vidare ut i världen.

Lisa Halliday

Lisa Halliday är född i Massachusetts och bor numera i Milano med sin brittiske make och deras lilla dotter. Asymmetri är hennes debutroman som har fått ett översvallande kritikermottagande i såväl USA som i Storbritannien och nu i Sverige. Lisa Halliday bjöds in till den internationella författarscenen på Stockholms kulturhus och intervjuades bl.a. av DN under rubriken ”Många verkar tycka att han har all makt, men ...”

Som en ljuvlig Alice i underlandet för vuxna!

Med blinkningar till världslitteraturen och skriven i en lättsam, nästan lustig, ton är den här boken en klar favorit!

Just nu-pris

Resenärerna

Regina Porter 249 kr 199 kr

Albatross

Ann Cleeves 249 kr 179 kr

Väg 9

Tina Frennstedt 219 kr 189 kr

Klar himmel

Kristin Fägerskjöld 219 kr 179 kr

Fågeltribunalen

Agnes Ravatn 219 kr 179 kr

Hennes värsta mardröm

Peter Swanson 229 kr 199 kr

Mordet på en sjöjungfru

Thomas Rydahl,A. J. Kazinski 239 kr 199 kr

Det lilla galleriet i solen

Marie Sammeli 209 kr 179 kr

Än sjunger hon inga sånger

Susanne Fellbrink 219 kr 179 kr

Dimma

Ragnar Jónasson 219 kr 179 kr

Flickan i brevet

Emily Gunnis 219 kr 179 kr

Roger och Rebecka

Karin Alfredsson 249 kr 169 kr

Nämn inte de döda

Christina Wahldén 249 kr 169 kr

Dödslistan

Anna Jansson 249 kr 169 kr