Omslagsbild för Flicka A av Abigail Dean
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Flicka A


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
(4)
Spara i önskelistan
(4)
Spara i önskelistan
“Gripande och stark” The New York Times ”En bragd; vackert skriven med stor inlevelse och omöjlig att lägga ifrån sig … Oförglömlig.” Booklist ”Den största mysteriethrillern sen Gone Girl.” Elle ”Nervpåfrestande, välskriven thriller.” Guardian “Psykologiskt skarpsinnig och skriven med stil … en klar vinnare.” Sunday Times "Det här är en sträckläsningsbok, man sugs motståndslöst in i Lex försök att reda ut vad som egentligen hände." Lotta Olsson, DN "En spännande, gripande och otäck psykologisk roman. Välskriven och lättläst, och kan varmt rekommenderas. Betyg: 4 av 5." Bims blogg ”Den bästa thriller ni kommer att läsa i år.” Malin Persson Giolito, Vi Läser

Gripande litterär thriller som hyllas av kritiker och läsare! Hon lyckas fly – men sitt förflutna kommer man aldrig undan …

Lex Gracie är polisrapportens ´”Flicka A” – flickan som till slut lyckades rymma och befria sina syskon från föräldrarnas skräckhus. Hon har gjort allt för att glömma, men när modern dör i fängelset tvingas hon konfrontera både sina syskon och sina minnen ...

Lex vaknar återigen i en nerkissad säng och inser att hennes tid är ute. Hon vrider på huvudet och ser sin syster Evies fötter och knotorna till ben, där huden gräver sig in i varje fåra som om den söker värme.

På tiden när allt inte var så illa fick systrarna sova i samma säng, var och en med handleden fäst i en stolpe, medan de höll handen med den andra. Nu är de fastkedjade bortvända från varandra.

Det måste ske idag. Annars kommer hon dö här. Med blodig hand lyckas Lex vrida sig ur kedjan, som hon lurat far att sätta löst. Med några steg når hon Evies säng och tar hennes hand. Systerns ögon är rädda. Lex ser de kala partierna på hennes huvud och hur hon får kämpa för varje andetag. ”Jag kommer tillbaka och hämtar dig”, säger hon. ”Evie?”

Sen krossar hon rutan. Fars steg hörs genast, han är redan i trappan. Lex försöker borsta bort glaset och skär sig. Hon hivar upp ena benet över kanten samtidigt som låset på dörren rör sig. Utan att titta låter hon kroppen falla. 

Något går sönder i hennes högra ben när hon landar i det våta gräset. I köksgången står mor. Hennes mun rör sig men Lex hör inte vad hon säger. Hon springer. Ut på Moor Woods Road och dess tysta hus, vart och ett långt från nästa. Bortom den, på väg att köra förbi, lyser ett par strålkastare.

Lex springer mot ljuset, håller blidkande upp händerna. Föraren bromsar precis innan bilen träffar henne. Bilhuven känns varm under handflatorna. Föraren kliver ur och rör sig försiktigt mot Lex. Hon är klädd i dräkt och håller en mobil i handen, och hon verkar så ljus på något sätt, så ren.

”Herregud”, säger hon.

Lex sträcker sig efter kvinnan, som håller hennes hand medan hon ringer polisen.

Efteråt splittras de sex syskonen. Psykologen tror att det är bäst så. De yngre barnen adopteras först, de är mest formbara och lättast att rädda. Lex får vänta till sist. Om nätterna ropar hon efter Evie.

Tiden läker inga sår, men den lägger dimma över minnena. Lex är en framgångsrik advokat när hon blir uppringd av fängelsechefen som berättar att hennes mor avlidit. I arvet ingår huset på Moor Woods Road.

För att genomföra sin plan och förvandla huset till något bra tvingas Lex kontakta sina syskon, och konfrontera både deras och sina egna minnen. Vilka har hennes systrar och bröder blivit – och vad minns de? Snart står det klart att någon ljuger – för sig själv eller för de andra ...

En skrämmande fråga uppenbarar sig: Var alla verkligen offer?

Abigail Dean

Abigail Dean, född och uppvuxen i Manchester, har studerat litteratur vid Cambridge och arbetar idag som jurist. Flicka A är hennes hyllade debut som förutspås bli en av årets starkaste böcker! TV-rättigheterna är dessutom sålda och serien ska regisseras av Johan Renck som gjorde Tjernobyl.

Den här boken rör vid både mitt hjärta och mina nerver! Det som börjar som en gripande och spännande berättelse utvecklas till en psykologisk relationsroman där hemligheter slår ner som bomber … /Helena

Julpriser

Windsorknuten

S.J. Bennett 219 kr 189 kr

Vägskäl

Jonathan Franzen 229 kr 169 kr

Dit du går, följer jag

Lina Nordquist 229 kr 169 kr

Isbrytare

Kristina Ohlsson 249 kr 179 kr

Djävulens advokat

Katarina Wennstam 249 kr 179 kr

Elva änkors man

Denise Rudberg 249 kr 199 kr

De rotlösa

Frida Skybäck 239 kr 199 kr

Jul på det lilla hotellet vid havet

Jenny Colgan 239 kr 199 kr

Inte död än

Johan Ehn 229 kr 199 kr

Stranden

Anna Breitholtz Monsén 189 kr 159 kr

Fri från skulden

Marianne Cedervall 239 kr 199 kr

En storm i juletid

Camilla Davidsson 219 kr 189 kr

Slukhål

Tove Alsterdal 239 kr 199 kr

Dubbelblind

Edward St Aubyn 249 kr 199 kr

Alltid vid din sida

Nikola Scott 239 kr 199 kr

Renegades – Born in the USA (svensk utgåva)

Barack Obama,Bruce Springsteen 299 kr 269 kr

Tolv hundar i juletid

Lizzie Shane 209 kr 189 kr

Det tredje ljuset ; Små ting som dessa

Claire Keegan 239 kr 199 kr

Det falska vittnet

Karin Slaughter 229 kr 199 kr

Jul i rubinrött

Amanda Hellberg 219 kr 179 kr

Vem är Maud Dixon?

Alexandra Andrews 239 kr 189 kr

Väktarna

John Grisham 219 kr 179 kr

Obscuritas

David Lagercrantz 249 kr 169 kr

Nikes bok

Agnes Lidbeck 259 kr 229 kr

Dåligt folk

Kjell Johansson 259 kr 229 kr

Eld, snö och stjärnor

Heléne Holmström 209 kr 179 kr

Projekt jul

Cathy Bramley 179 kr 159 kr

Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Sarah Morgan 209 kr 179 kr

Fråga aldrig om Marianne

Carolina Neurath 239 kr 199 kr