Omslagsbild för Min älskade älskling av Gabriel Tallent
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Min älskade älskling

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Jag sträckläste nästan de 450 sidorna, knappt utan att röra mig ur stolen.” SvD ”Ytterst spännande.” The Guardian ”Ett mästerverk” Stephen King ”Omöjlig att lägga ifrån sig.” Entertainment Weekly ”En gripande läsupplevelse.” Financial Times ”Imponerande." Wall Street Journal ”Imponerande … en oerhört vacker roman.” Wall Street Journal

”Rekommenderas starkt.” The New York Times ”Fantastisk … Tänkvärd och hjärtskärande.” Los Angeles Review of Books

Det här är inte en rumsren bok. Vissa läsare kommer förfasas, andra kommer inte kunna sluta läsa. Jag gör både och: förfasas och måste läsa vidare. För Min älskade älskling är en makalös debut som hyllats av både kritiker och läsare, och som snabbt blivit en av årets mest omtalade böcker. Den unga Turtles (Julias) röst bär oss hela vägen genom en angelägen och skakande berättelse, med språk och miljöer som är lika suggestiva som de är oförglömliga.

Turtle (Julia) Alveston är en överlevare. Vid fjorton års ålder känner hon skogarna längs med norra Kaliforniens kust bättre än någon annan. Vikarna och öarna är hennes alldeles egna domäner. I hemmet däremot styr hennes karismatiske men plågade far, Martin. Efter moderns död är familjen isolerad, totalt avskuren från omvärlden. Fadern håller sin dotter i ett järngrepp. Han är omtänksam och kärleksfull – men också ett monster.

En dag lär Turtle känna Jacob. En äldre pojke med nära till skratt, som bor i ett stort, välstädat hus. Jacob tittar på henne som ingen annan, som om hon vore en solnedgång. Turtle börjar undan för undan ta in mer och mer av världen runtomkring sig. Hon ser för första gången livet med fadern för vad det är, farligt och ohållbart.

Tack vare nyfunnen vänskap och förälskelse vågar Turtle börja drömma om ett annat liv. Men för att börja om på nytt måste hon först fly det förflutna med hjälp av alla de överlevnadstekniker Martin lärt henne. Turtles frigörelse är en berättelse om mod och upprättelse. Om hur en ung kvinna både fysiskt och emotionellt kämpar för att få tillbaka sitt liv.