Omslagsbild för När himlen faller ner av Johan Ripås
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

När himlen faller ner

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 199 kr

Sann historia som rör vid hjärtat!

Johan och hans fru har precis bestämt sig för att släppa taget om Sverige för drömlivet i Sydafrika. Men i den eviga solens land blir deras yngsta son alltmer blek och torr om läpparna. En otäck känsla växer inom Johan. Har något farligt drabbat hans treåriga son?

Det här är smärtsam läsning för alla föräldrar – men också hoppfull. Johan Ripås visar att vi kan överleva det allra värsta. Med osentimental ton och klappande hjärta tar han oss med på en resa som förändrar livet.

Lille J har varit gnällig den senaste veckan. Lite blek, klängig och långsam i rörelserna, men inga andra symptom. Ingen feber, magont eller snuva. Men något är det. Något som påverkar hela hans lilla person. I Afrika, där familjen bor, kan det betyda allt från ett insektsbett till något obehagligt virus. I närheten av familjens hus smittas hundar då och då av rabies från schakaler och fladdermöss, och ett utbrott av listeria har dödat tvåhundra personer i regionen det senaste året. Det finns mycket att oroa sig för.

Men egentligen finns det ju inga riktiga sjukdomstecken. Kanske är det bara Johan som är lite extra uppmärksam på lille J? Ända sedan pojken föddes har de haft en speciell relation. Johans andra barn var mammiga upp till femårsåldern, men lille J ville jämt vara i sin pappas famn redan som spädbarn. Johan kan inte släppa den diffusa känslan av att något obehagligt tornar upp sig i horisonten, men han skjuter undan den. Den oroliga föräldern har faktiskt oftast fel. Vi minns bara de få tillfällen då magkänslan varit rätt, inte alla de gånger då vi oroat oss i onödan.

Någon dag senare ger Johan sin son välling när han märker att pojken liksom stånkar när han dricker. När J somnat känner Johan på hans mage som är märkligt spänd. Ska treåringars magar kännas så? Johan googlar men får inga träffar. Oron fortsätter byggas upp. Innerst inne vet han att något är allvarligt fel.

Beslutet kommer när de sitter bredvid varandra på Johans kontor. J klagar inte. Han har inte ont någonstans. Men Johan ser att hans lilla kropp kämpar förtvivlat med något. Det är när han ser pulsen slå på sin sons hals som han bestämmer sig. Johan går in till sin fru och säger att han vill åka in till akuten på det mest kompetenta sjukhuset. Nu, genast. Hon har inga invändningar och de packar ner ett klädombyte och välling.

När mörkret faller över Afrika den kvällen får Johan beskedet som får himlen att falla ner …