Omslagsbild för Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen av Hans Rosling,,
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 239 kr
”en gedigen och underhållande självhjälpsbok för världen” DN "En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen." Bill Gates

Boken som ALLA borde läsa!

Det var fakta som hjälpte professor Hans Rosling att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som fick hela världen att lyssna när han satte vår negativa syn på omvärlden i gungning.

Att läsa Hans Rosling är som balsam för alla tvivlande själar i dessa tider av fake news och faktaresistens. Den här boken har han själv beskrivit som sin sista strid i en ”livslång kamp mot den förödande okunnigheten om världen”. Att läsa den är som att få en sittning på tu man hand med vår tids mest folkkäre forskare. Här lyfter han fram vad han själv har lärt sig under alla år, i nedkokat och lättillgängligt format. Här finns också många berättelser ur hans eget liv, i syfte att belysa saker som berör oss alla.

Med oemotståndlig entusiasm, nyfikenhet och djuplodande forskning i ryggen, sammanfattar professor Hans Rosling en faktabaserad bild av hur världen ser ut idag, och på så många sätt är det hopp och framtidstro som sipprar fram ur boksidorna. Många av våra åsikter om världen är baserade på fakta som är inaktuella idag, men framför allt är vi ofta lite för snabba med att dra förhastade slutsatser ...

Alla vet vi att informationsflödet är osorterat där ute, desinformation sprids och tilltron till forskning minskar. För att vi ska komma ur denna onda spiral måste vi ta kunskapen på allvar. I den här boken får vi enkla tankeverktyg som hjälper oss att få en mer korrekt bild av de stora sammanhangen. En person som om och om igen har ställt sig själv frågan: har jag goda skäl att tro på detta, är Hans Rosling. Han gick bort alldeles för tidigt den 7 februari 2017, men innan dess hann han skriva den här boken. Läs den, och ge bort den till barn och barnbarn – länge leve kunskapen!

Dina premier

Vit krysantemum

Mary Lynn Bracht 239 kr 39 kr

Järtecken

Christoffer Carlsson 159 kr 39 kr

Syskonen

Tessa Hadley 69 kr 29 kr

Rossjal

199 kr 89 kr