Boktips

6 romaner för naturromantiker!

REDAKTIONEN 6 FEBRUARI 2024

Visst är det något särskilt med böcker där naturen får spela en stor roll? Vad vore t ex Jane Austen utan den brittiska landsbygden eller Selma Lagerlöf utan de värmländska skogarna? För oss nutida naturromantiker kommer här en lista med 6 gripande romaner där du får frossa i naturupplevelser!

image7hoky.png

1. Med bergens andetag av Therese Widenfjord

Här hör man redan på titeln hur berättelsen om en utsatt kvinna, hennes älskade hund och en hemvändande manlig fotograf utspelas i samklang med Appalachernas vilda bergstrakter. Det är starkt, berörande och väldigt filmiskt. Hollywood, se hit!

Med bergens andetag

Therese Widenfjord 269 kr 269 kr Inbunden

2. Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Det här är naturromanernas naturroman! En oerhört älskad berättelse om en liten flicka som tvingas klara sig ensam i våtmarken vid North Carolinas kust. Hon lär sig leva i samklang med naturen, utsätts för hot och hittar till slut kärleken. En roman som går rakt in i varje naturromantikers hjärta!

Där kräftorna sjunger

Delia Owens 69 kr 69 kr

3. Dit floden för dig av Shelley Read

Från det hårda livet på en persikofarm i Colorado på 40-talet flyr en flicka som blivit gravid med fel man ut i vildmarken. Där lär hon sig överleva och ser med fasa hur floden stiger i dalen och hotar att ödelägga hennes hem. För alla som känner samhörighet med det vilda!

Dit floden för dig

Shelley Read 239 kr 239 kr

4. Vinterharen av Paula Lichtarowicz

I den här hjärtekrossande romanen är naturen mer fienden än vän. Trots det platsar skildringarna av den sibiriska tundran på denna lista med sin ogästvänliga storslagenhet. Här försöker en kvinna överleva med sin lilla dotter i ett landskap som bjuder på snö, svält och sjukdom. Tills hon möter en omöjlig och ödesdiger kärlek …

Vinterharen

Paula Lichtarowicz 269 kr 269 kr Inbunden

5. Floden sjunger ditt namn av Eleanor Shearer

En slavinna flyr från plantagen där hon levt hela sitt liv, för att försöka finna de barn som tagits ifrån henne. Det blir början på en färd genom Barbados sockerrörsodlingar till skogarna i Brittiska Guyana, på den förrädiska floden och över öppet hav. En ögonöppnande och samtidigt vacker skildring av Karibien på 1800-talet.

Floden sjunger ditt namn

Eleanor Shearer 279 kr 279 kr Inbunden

6. Kniven i elden av Ingeborg Arvola

En sinnlig berättelse som utspelar sig i vårt kalla Norden. På skidor tar vi oss över fjällen från Finland till Norge tillsamman med en kvinna och hennes söner. Hon lämnar skammen i prästens bok bakom sig och målet är fiskebyarna längs ishavskusten. Men på vägen drabbas hon av en förbjuden passion …

Kniven i elden

Ingeborg Arvola 269 kr 269 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Kulturkvinnans bästa boktips

Boktips för dig som längtar efter att stoppa fingrarna i jorden

Horoskop: Här är boken du ska läsa baserat på ditt stjärntecken 2024