Kristin Hannah: "Jag jobbar hårt varje dag"

Kristin Hannah

Berätta om din nya bok – Himmel över Alaska?

Den utspelar sig såklart i Alaska och det är en så otrolig plats, full av ovanliga, oberoende och kraftfulla personligheter. Framför allt älskar jag de otroligt starka kvinnorna i Alaska!

Min familj äger en sportfiskestuga på stranden vid den vackra Kenai-floden sedan tre generationer tillbaka. Det är ett fantastiskt ställe. Det är vilt och fritt och olikt alla andra ställen jag varit på. Under åren som gått har jag lärt känna en massa familjer i Alaska och jag ville ge mina läsare världen över en glimt av det fantastiska landskapet och de som bor där.

Vi har kollat vilka frågor som är mest googlade när det gäller dig som person. Kanske kan du hjälpa oss att besvara dem?

 • Var bor Kristin Hannah?
  Jag bor på en liten ö nära Seattle.
 • Var kommer Kristin Hannah från?
  Jag är född i södra Kalifornien men flyttade till Washington State redan som barn så jag ser definitivt mig själv som en tjej från Seattle.
 • Har någon av Kristin Hannahs böcker blivit film?
  Netflix gör sig redo att spela in Vad som än händer inom kort. Näktergalen och Himmel över Alaska ligger båda i för-produktion hos Tri Star. Så svaret är Ja!!!
 • Hur många böcker har Kristin Hannah skrivit?
  Om jag ska vara helt ärlig är jag inte helt säker, men jag vet att det är omkring 25 stycken.
 • Vilken är Kristin Hannahs bästa bok?
  Haha! Den frågan får jag hela tiden och jag får ofta höra läsarnas svar på den också. Mina personliga favoriter är Näktergalen, Den frusna trädgården, Vad som än händer och Himmel över Alaska.
 • Skriver Kristin Hannah någon ny bok?
  Jag skriver alltid på en ny bok! Jag älskar verkligen att skriva och jag har precis avslutat det första utkastet på min nästa roman. Den har ingen titel än men förhoppningsvis kan jag berätta mer snart.
 • Vem skriver som Kristin Hannah?
  Hmm… Jag vet inte riktigt om jag är den bästa personen att svara på det faktiskt. Jag vet att många av mina läsare också läser Alice Hoffman, Stephen King, Khaled Hosseini, Jodi Picoult och Delia Owens.

Du har ju som sagt väldigt många böcker på din meritlista. Vad är hemligheten bakom att behålla inspirationen och lusten att skriva?

Hemligheten är till stor del min stora kärlek till att läsa och skriva. Jag blir om och om igen helt tagen av andra författares historier och ju mer jag läser desto mer vill jag själv skriva den där romanen som läsaren bara inte kan lägga ifrån sig. Det, och självklart disciplinen. Jag är en väldigt dedikerad författare och jag jobbar hårt varje dag. 

Vilka tankar och känslor vill du väcka hos dina läsare?
Jag strävar efter att både underhålla och utbilda på samma sätt som jag vill engagera läsarna emotionellt. Om jag gjort mitt jobb på bästa möjliga sätt tror jag att läsarna blir så uppslukade av min historia att de inte kan lägga den ifrån sig. Förhoppningsvis har jag också lärt läsarna något värdefullt och viktigt eller kastat ljus på någon fråga eller historisk händelse som jag anser behöver bli ihågkommen.

Vilken är din relation till Sverige? Har du någonsin varit här?
Tyvärr har jag inte varit i Sverige men det finns definitivt med på min bucket list! Jag hoppas jag kommer till Sverige på något bokevent en dag.

Tack, Kristin!

Tack själva, för att ni tog er tid att prata med mig!

Topplista