Artikel

Finns lyckan och lugnet att finna i litteraturen?

Redaktionen 27 oktober 2021

Böcker, kan du hjälpa dig själv med dem, fungerar det? Genom böcker kan du lära dig allt från hur du blir fri från smärta till hur du ska vara snäll mot dig själv. 

Inte alla tror på att du med din egen kraft kan bli hjälpt av böcker men vi tror starkt på att det kan vara ett verktyg som kan föra dig framåt mot just ditt mål. Böcker om att hjälpa dig själv liknar strategin av att gå i terapi, det blir vad DU gör det till, hur mycket engagerar DU dig och hur stark är DIN vilja?

Vi har alla olika förutsättningar i livet, men många av oss upplever både en eller två gånger att livet inte är en dans på rosor och då kan första steget i att försöka förbättra sitt mående vara med hjälp av en bok. Vi har tagit fram 7 böcker till dig att välja mellan, böcker som vi själva tycker mycket om.contenlycka.jpg

1. Livskoden enligt hjärnan
Livskoden enligt hjärnan Bygg hjärnmuskler, ladda dig med energi och få en airbag mot stress.En spännande resa i hjärnans landskap! Bygg hjärnmuskler och lev ditt liv med en stark hjärna för ett mer balanserat och hållbart liv med ökad livs- och arbetsglädje!

Livskoden enligt hjärnan

Lena Skogholm 259 kr 259 kr Inbunden

2. Vägen till hormonell balans
Här får du veta vad som händer med den hormonella balansen under klimakteriet, och varför kvinnor mår som de gör under den här perioden i livet. Men viktigast av allt är att det finns effektiv hjälp att få! Och Mia Lundin, som har jobbat som specialistsjuksköterska inom gynekologi och obstetrik i omkring trettio år, vet hur den hjälpen ser ut.

3. Konsten att vara självsnäll : din väg till kroppsfred och själsfrid
Hur kan vi sluta fred med vår inre kritiker? Vi vet i dag att vägen till en yttre och inre hållbar hälsa inte växer fram ur hård disciplin, utan genom att vi är snälla mot oss själva. Beteendevetaren Maria Helander skriver om sina egna erfarenheter av att försöka ha större omsorg om sig själv. Vi får också möta forskare som delar med sig av sin kunskap om självsnällhet.

Konsten att vara självsnäll : din väg till kroppsfred och själsfrid

Maria Helander 229 kr 229 kr Kartonnage

4. Överlista smärtan
Är du en av de två miljoner svenskar som lider av långvarig smärta? Kanske har du gång på gång sökt hjälp inom vården, men känt dig ensam och misstrodd när du fått höra att det inte syns något på proverna eller på röntgen. Nästan som om du inte borde ha ont. Men när smärtan bitit sig fast uppfattar hjärnan det plågsamma tillståndet som kroppens nya normala med exempelvis depression, sömnbrist, minskad sexlust, minnessvårigheter och utmattning som följd. Men det finns hopp!

Överlista smärtan

Carin Hjulström,Karsten Ahlbeck 349 kr 179 kr Kartonnage

5. Lev, njut, träna : vår filosofi för en hållbar livsstil
Hur kan träning bli en naturlig och hållbar del av ditt liv? Hur kan du skapa tid till motion i vardagen? Hur hanterar du alla kostråd utan att få ångest? I Lev, njut, träna inspirerar Anna och Emil Jönsson Haag dig att sätta livet och njutningen först, för då kommer en syn på fysisk aktivitet och hälsa på köpet.

Lev, njut, träna : vår filosofi för en hållbar livsstil

Anna Jönsson Haag,Emil Jönsson Haag 299 kr 299 kr Inbunden

6. Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning
När Hedvig Söderlund blev befordrad till professor i psykologi var hon sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. I boken berättar hon sin egen historia, om framgång och motgång, om iakttagelser hon gjort i forskarvärlden, om varningssignalerna som till sist smög sig på. Hon går igenom vad som händer med en människa vid utmattning och hur hjärnan påverkas.

7. Motivationsrevolutionen : från temporär tändning till livslång låga
Lär dig skapa äkta, hållbar motivation med hjälp av forskning och tydliga metoder! Pedagogiskt och inspirerande presenterar de den spännande nya forskningen kring en av de bäst bevarade hemligheterna inom psykologin: Självbestämmandeteorin, även kallad SDT. Med SDT får du en vetenskaplig och stabil grund att stå på när du vill skapa hållbar motivation hos dig själv och andra. Författarna berättar hur och varför den är så effektiv och ger dig verktygen som får dig att må och fungera bra – varje dag, men framförallt i längden.

Motivationsrevolutionen : från temporär tändning till livslång låga

Magnus Lindwall,Olof Röhlander 219 kr 219 kr Inbunden