Inspiration

"Ha ett öppet sinne. Om du letar efter något särskilt så kommer du antagligen inte hitta det."

Redaktionen 29 juni 2022

Måns Nilsson och Anders de la Motte, duon bestående av en komiker och en deckarförfattare - som bäddat för succé! Nu aktuella med andra delen i Morden på Österlen - Ett fynd att dö för. Exklusivt för våra medlemmar får vi personliga antik/loppis-tips och boktips från Anders och Måns, varsågoda.

anders-de-la-motte-mans-nilsson2.jpg

Måns - duons antikexpert! Kan du ge oss ett tips på en riktigt bra loppis man bara måste besöka?

Antikmarknaden i Degeberga är en viktig spelplats i vår senaste bok ”Ett fynd att dö för”. Söndagen 24:e juli arrangeras den för första gången sedan 2019. Officiellt öppnar marknaden klockan åtta men om du vill fynda bör du göra som vår karaktär Kina-Gert, komma i gryningen med en ficklampa i högsta hugg. 

Har du några bra antik/loppis-tips för att hitta det där fyndet?

Kom i god tid så att du hamnar längst fram i kön. Ta med dig ett paraply om det överraskande börjar regna, och egna påsar att bära runt dina fynd i. 

Ha ett öppet sinne. Om du letar efter något särskilt så kommer du antagligen inte hitta det, däremot kommer det finnas en massa andra fina prylar.

Handla med hjärtat men undvik trasiga saker. 

Anders, vi har fått en massa fynd-tips från Måns, skulle du kunna ge oss några riktigt bra boktips?

Den här sommaren läser jag självklart Den fjärde doktrinen som är Denise Rudbergs fjärde bok i Kontrahenterna-serien.

Denise har byggt upp ett mycket spännande och trovärdigt Andra-världskrigsstockholm och varje bok i serien blir bara bättre. Det märks att huvudkaraktärerna ligger henne väldigt varmt om hjärtat. Det är dessutom inte svårt att i serien hitta tydliga och kusliga paralleller till nutiden. 

En fackbok får det också bli, den här gången av Jack Werner. Jag gillade hans bok om internetmyter väldigt mycket och nu har han skrivit om en för mig och säkert många andra svenskar, helt okänd fartygskatastrof - Ormen Friske - ett vikingaskepp byggt och bemannat 1950 av ett gäng frisksportare och som gick under med man och allt under ett oväder i Tyska bukten. En fascinerande historia, som både är en tragedi och ett tidsdokument över 1950-talets framtidsanda.

Den fjärde doktrinen

Denise Rudberg 229 kr 229 kr

Ormen Friske

Jack Werner 259 kr 259 kr

Ett fynd att dö för

Anders De la Motte, Måns Nilsson 249 kr 249 kr

Döden går på visning

Anders De la Motte, Måns Nilsson 249 kr 249 kr