Aktuellt

Horoskop: Här är boken du ska läsa baserat på ditt stjärntecken 2024

Redaktionen 4 januari 2024

Nytt år och nya läsvåndor. Vilken bok passar egentligen att ta sig an just nu? Det vet Månadens bok! Här är böckerna du ska läsa - baserat på ditt stjärntecken. 

Stenbocken

22 december – 19 januari

Håll i hornen, Stenbocken, för nu kommer du skakas om. Du har ju en förkärlek till ordning och regler, men i början av året stöter du på patrull. Eftersom det inte är din första tur på en rodeo, klarar du dig fint och kommer ut ännu starkare på andra sidan. Inspirerande Saltstigen visar hur du handskas med livet.

Boktips: Saltstigen av Raynor Winn

Saltstigen

Raynor Winn 279 kr 279 kr Inbunden

Vattumannen

20 januari – 18 februari

Du är en sann idéspruta som haft lite torka ett tag. Men i takt med att vårfloden börjar porla rasslar det till även hos dig och idéerna forsar fram igen. Ta vara på dem och dela med dig, för du kommer att påverka människor i din omgivning. Vill du se hur tragedi vänds till hopp? Läs Berättaren från Casablanca.

Boktips: Berättaren från Casablanca av Fiona Valpy

Berättaren från Casablanca

Fiona Valpy 269 kr 269 kr Inbunden

Fiskarna

19 februari -20 mars

Dags att kasta loss och styra mot ny horisont? Din styrka är att du är flexibel och du är inte mycket för hängslen och livrem, men får man föreslå en flytväst? 2024 är ett bra tillfälle att byta jobb eller kanske förkovra dig i en ny uppslukande hobby. Tokhyllade De anställda ger dig nya utvecklande idéer.

De anställda

Olga Ravn 269 kr 269 kr Kartonnage

Väduren

21 mars – 19 april

Ojojoj, hämta isvatten och solfjäder, så du inte får värmeslag! Efter ett lite tyngre år når din entusiasm klimax runt midsommar och du drar fram som slåttermaskin i jakt på kärlek. Men tänk på att även ha ett kritiskt öga öppet när du snurrar fram i sommarnatten. Känslostormar och svek hittar du i Bekännelser. 

Bekännelser

Colleen Hoover 249 kr 249 kr Mjukband

Oxen

20 april – 20 maj

Wow, vilket skörde-år! Du har många beundransvärda egenskaper; du står stadigt när det blåser och sträcker gärna ut en hand till den som behöver. Men i år ställer du också krav på andra. Med all rätt. Och du får verkligen skörda av dina stoiska år. I briljanta Innan fåglarna vänder hittar du dina själsfränder.

Innan fåglarna vänder åter

Merja Mäki 279 kr 279 kr Inbunden

Tvillingarna

21 maj–21juni

Är gräset verkligen grönare? Och vad gör du själv för att gödsla och vattna? Det är frågor som tål att tänkas på i år. Du har en ljus och en mörk sida som ständigt stångas. Den ljusa vinner fram till sommaren. När du är på väg att trampa i klaveret, distrahera dig istället med bladvändaren Dancing Queen.

Boktips: Dancing Queen av Denise Rudberg

Dancing Queen

Denise Rudberg 269 kr 269 kr Inbunden

Kräftan

22 juni – 22 juli

Försök att sitta lugnt i båten, kära Kräfta, för det kommer att blåsa upp till storm om du inte spelar dina kort rätt. Du är och förblir en hemmakatt som gillar att fixa och dona, men nu lockar även annat. Du söker spänning i vardagen, men var försiktig med var du letar. Dröm dig bort med Lusthuset vid tjärnen.

Boktips: Lusthuset vid tjärnen av Hanna Blixt

Lusthuset vid tjärnen

Hanna Blixt 269 kr 269 kr Inbunden

Lejonet

23 juli – 22 augusti

Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket? Eller blir proppmätt? Din karisma gör att andra dras till dig som magneter, men det har också hänt att du spottats ut som en hårboll. Men icke i år, för spottar bäst som spottar sist. Ännu mer romantik och passion hittar du i bästsäljaren Den italienska flickan.

Boktips: Den italienska flickan av Lucinda Riley

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 269 kr Inbunden

Jungfrun

23 augusti – 22 september

Alla vill ha dig, men få orkar vara dig. Du kommer att fortsätta vara omtänksam även i år, men nu uppmärksammas du för dina gärningar. Dock måste du lära dig att ta en komplimang. Allt blir så mycket roligare då. Kanske leder det till het passion? Mer om allt outsagt hittar du i In mot stenig strand.

Boktips: In mot stenig strand av Malin Haawind

In mot stenig strand

Malin Haawind 299 kr 299 kr Inbunden

Vågen

23 september – 22 oktober

Ja du, din diplomati har visat sig vara ett ess i ärmen som räddat dig många gånger. Alla känner att du förstår dem. Men ibland krävs det faktiskt att man väljer sida. Det dilemmat kommer du att ställas inför i år. Det blir en nyttig läxa du bär med dig länge. Hur det kan gå när man förställer sig finns skildrat i pulshöjande Gruppen.

Boktips: Gruppen av Sigge Eklund

Gruppen

Sigge Eklund 279 kr 279 kr Inbunden

Skorpionen

23 oktober – 21 november

Dags att kasta ankar? Få vet var de har dig. Och så vill du ha det. Ständigt mystisk, sensuell och öppen för nya äventyr. Men i år kommer du behöva jobba lite extra för att få det du vill ha. Det är du inte van vid, men det blir ett tillfälle att växa. Himlastormande Om du var min passar som handen i handsken.

Boktips: Om du var min av Christina Erikson

Om du var min

Christina Erikson 249 kr 249 kr Inbunden

Skytten

22 november – 21 december

Spänn fast dig! Efter ett stilla år bjuds du nu på sprakande överraskningar. Kanske träffar du en ny kärlek på en tågresa genom Europa? Din självständighet är din stolthet. Men för att utvecklas måste du våga visa dig sårbar. Det var faktiskt inte bättre förr. Påminns om det i Döda kvinnor förlåter inte.

Boktips: Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam

Döda kvinnor förlåter inte

Katarina Wennstam 289 kr 289 kr Inbunden