Omslagsbild för Min alltför vackra syster av Rosa Ventrella
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Min alltför vackra syster

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 199 kr

Italiensk romantik och dramatik – för finsmakare

I skuggan av andra världskriget växer Teresa och Angelina upp på landsbygden i det fattiga Puglia. De är så olika som två systrar kan vara, Angelina vacker och rebellisk, Teresa blyg men pålitlig. Angelina drömmer hon om ett annat liv – hon är menad för något större och bättre.

Teresas och Angelinas mamma bär på en förbannelse: Hon är väldigt vacker. Den här morgonen har hon samlat sitt mörka hår i en elegant frisyr och satt på sig en ljus klänning som smiter åt kring bysten. På läpparna stryker hon en droppe olivolja och sen tar hon flickorna i varsin hand och börjar gå.

Ända sedan pappa försvann ut i kriget har svälten och kylan krupit allt närmare. Visst var familjen fattig redan innan, men nu äter mamma grönskasblast till middag för att spara det lilla de har till flickorna.

För några veckor sedan kom fascisterna och plundrade byn. Men just som de skulle ta karet som Teresa och Angelina badar i dök baron Personès upp på tröskeln. Han bugade för mamma och med en fingervisning fick han plundrarna att gå.

Nu står de tre kvinnorna – mamma, Teresa och Angelina – på baronens tröskel. Hushållerskan visar in dem och en stund senare kommer baronen ner för trappan med säkra steg. Han är ungefär i samma ålder som flickornas pappa och fantastiskt stilig – lång och med välsvarvade muskler som kan skönjas under skjortan.

Mamma reser sig och en rodnad sprider sig på hennes kinder. Flickorna får följa med hushållerskan ut för att titta på trädgården och Angelina är förtjust. ”En dag vill jag också bo i ett sådant här hus”, säger hon. Teresa, däremot, anar mörkret därinne …

Efter den dagen går mamma hemifrån en gång i veckan iklädd en ny klänning. Hon kommer tillbaka med rosiga kinder och en korg fylld med mat som hon genast uppmanar flickorna att äta.

Men Teresa är inte den enda som inser vad mamma gör. Hon har blivit den mäktige baron Personès älskarinna, och skvallret och skammen ger ringar på vattnet. Snart slår Angelina in på en farlig väg …

Rosa Ventrella

Rosa Ventrella är lärare i italiensk litteratur, och bor med man och barn i Cremona. Min alltför vackra syster är hennes andra bok på svenska. Den första, Historien om en anständig familj har getts ut i ett tjugotal länder. Hon skriver om en värld där myter och vidskepelse är en del av livet, och där familjebanden är viktigare än allt annat.

Taggar

Just nu

Rodham

Curtis Sittenfeld 229 kr 189 kr

Krigarinnor

Laetitia Colombani 229 kr 199 kr

Den sista sommaren i Cornwall

Liz Fenwick 239 kr 199 kr

Sweet home Dalarna

Karin Janson 219 kr 189 kr

Tyska huset

Annette Hess 209 kr 179 kr

Systrarna i Auschwitz

Roxane van Iperen 219 kr 189 kr

Förmörkelsen

Karin Fossum 219 kr 189 kr

En evig sömn

Anna Roos 199 kr 179 kr

Ta ingen skit, Ann-Britt

Christina Larsson 229 kr 199 kr

Sovsågott

Anders Roslund 249 kr 169 kr

Nattsångaren

Johanna Mo 209 kr 179 kr

Den lilla bokhandeln i hamnen

Jenny Colgan 239 kr 199 kr

Hur man blir slängd överbord

Emmy Abrahamson 209 kr 179 kr

Alltid en dotter

Amy Engel 219 kr 189 kr

Hjärtats minnen

Jan-Philipp Sendker 219 kr 189 kr

Min alltför vackra syster

Rosa Ventrella 219 kr 199 kr

Där kräftorna sjunger

Delia Owens 249 kr 169 kr