Omslagsbild för Sommaren på kanalen av Anne Youngson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Sommaren på kanalen

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 199 kr
"Livsbejakande och varm historia om att hitta oväntad vänskap - och att våga kasta loss. En roadtrip med kanalbåt och sällskap kan förändra det mesta." Göteborgs-Posten En varm och livsbejakande historia om ny och oväntade vänskaper” Feminas bokhörna “... en livsbejakande och mycket mänsklig roman om oväntad vänskap och att det aldrig är för sent för ett äventyr.” BTJ-häftet nr 23, 2020, Hanna Gunnarsson

Längs med de engelska kanalerna väntar ett äventyr ...

Sommaren på kanalen har en härligt kärv brittisk humor och är en upplyftande berättelse om oväntad vänskap.

Det är sommar och Eve och Sally promenerar vid kanalen. De känner inte varandra, men de hajar till samtidigt när passerar en kanalbåt som ligger förtöjd vid kajen. Är det en hund som ylar hjärtskärande därinne? De två kvinnorna börjar prata med varandra och bestämmer sig för att befria det instängda djuret.  Sally, som precis har berättat för sin man att hon vill skiljas, kliver ombord och känner på dörren. Den är låst, men eftersom ylandet blir högre och högre, bestämmer hon sig för att det är nödläge och krossar en av de vackra fönsterrutorna i dörren. Hunden är blixtsnabb och innan de hunnit fatta vad som hänt ser de ett bylte av svartvit päls och hängande öron försvinna bort mot bron. Eve, som precis avslutat en händelserik karriär och försöker anpassa sig till det nya livet med lediga dagar, har hamnat i en konstig ställning mot sittbrunnens sida medan Sally ligger platt på rygg och skrattar. Vilken absurd situation!
Då plötsligt står ägaren till båten framför dem. Det visar sig att hunden inte alls behövde räddas och att det snarare är båtägaren Anastasia som behöver hjälp. Hon gillar deras orädda sätt och bjuder på te i den mysiga ruffen. Hon letar nämligen efter någon som kan ta båten upp längs Englands kanaler medan hon själv genomgår en cancerbehandling.
Deras möte verkar nästan ödesbestämt och Sally och Eve ger sig snart ut på en tre månader lång båttur i kanalerna. Det blir en resa full av utmaningar och intressanta bekantskaper som får kvinnorna och hunden på båten att sakta men säkert närma sig varandra.
Sommaren på kanalen har en härligt kärv brittisk humor och är en upplyftande berättelse om oväntad vänskap.

Anne Youngson

Anne Youngson debuterade vid 70 års ålder med Vi möts på museet, som nominerades till en rad prestigefyllda priser. Sommaren på kanalen är hennes efterlängtade andra roman. Hon bor med sin man på en gård i Oxfordshire.

Just nu

Eufori : En roman om Sylvia Plath

Elin Cullhed 219 kr 179 kr

Vänligheten

John Ajvide Lindqvist 249 kr 199 kr

Dagboken jag aldrig skrev

Jessika Devert 199 kr 169 kr

En kvinnas straff

Ana Porss 219 kr 189 kr

Snöängeln

Anki Edvinsson 229 kr 199 kr

Satsa allt

Heléne Holmström 199 kr 169 kr

Paradis City

Jens Lapidus 239 kr 199 kr

Hoppets tåg

Viola Ardone 229 kr 199 kr

Hemligheten på Seaview Cottage

Emily Gunnis 219 kr 189 kr

Sommaren på kanalen

Anne Youngson 229 kr 199 kr

Sista natten i Paris

Ruth Druart 239 kr 199 kr

Snöblind

Ragnar Jónasson 219 kr 189 kr

Knappt en droppe blod

Carin Hjulström 249 kr 179 kr

Central Park

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Klara och solen

Kazuo Ishiguro 219 kr 169 kr

Shuggie Bain

Douglas Stuart 229 kr 169 kr

Galgbergets väktare

Anna Jansson 249 kr 169 kr