Boktips

Bokälskarens höst

Redaktionen 18 augusti 2021

Några räds höstens antågande med stundande mörker och kortare dagar. Men vi ser fram emot hemmakvällar, flammande stearinljus och en värmande kopp te med en bok i handen. Det är dags att lyfta allt det positiva med hösten och vi börjar med dessa 5 läsvärda böcker.

1. Svart sol
Svart sol är en thriller i samtiden, en mångfacetterad berättelse om gränsen mellan kärlek och hat, vänskap och politik i en värld där ingen går att lita på.

Svart sol

Andreas Norman 219 kr 219 kr Inbunden

2. Det trettonde fallet
Kriminalkommissarie Erik Winter är tillbaka! 
"Det trettonde fallet" är en gastkramande spänningsroman där vi återser Erik Winter och hans kollegor vid Göteborgspolisen.

Det trettonde fallet

Åke Edwardson 219 kr 219 kr

3. Allt vi inte sa
Amanda är bäst på fest, kanske lite väl bra. Sofia briljerar men är advokatbyråns enda svarta kvinna. Caroline har allt, minus en miljon Instagramföljare. De tre vännerna avnjuter vuxenlivets förrätt i Stockholms innerstad. På ytan är allt bra. Där under pågår något helt annat. ”Allt vi inte sa” är en berättelse i gränslandet mellan psykologisk spänning, mörk underhållning och samtidsroman i fritt fall och utan bromsanordning.

Allt vi inte sa

Sara Osman 219 kr 219 kr Inbunden

4. Presidentens dotter
Presidenten är försvunnen var Bill Clinton och James Pattersons första samarbete. Och vilken succé! Spänningsromanen blev den bäst säljande boken i USA 2018! Nu kommer äntligen den minst lika spännande uppföljaren där ex-president Keatings dotter kidnappas …

Presidentens dotter

Bill Clinton,James Patterson 269 kr 269 kr Inbunden

5. Kvinnan med stjärnan

Ödet för dem samman. Kan deras vänskap överleva, mot alla odds?
Läste du också romanerna Cirkusflickan och Paris försvunna döttrar? De klättrade direkt upp på New York Times bästsäljarlista och även i den här boken skildras fascinerande kvinnoöden med andra världskriget som fond.

Kvinnan med stjärnan

Pam Jenoff 229 kr 229 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Svårt att välja? Spana in våra mest säljande böcker just nu!

Läs våra personliga författarsamtal.

Vilka böcker pratar alla om?