Boktips

7 böcker som utspelar sig på det glada 60-talet

Redaktionen 1 juni 2022

60-talet, ett decenium av historiska händelser. Berlinmuren byggs, Beatles slår igenom, Sverige går över till högertrafik, både John F och Robert Kennedy mördas, Martin Luther King mördas, Apollo 11 landar på månen och Woodstockfestivalen drar igång för att nämna några av händelserna som förändrade världen. Vi har listat 7 böcker som utspelar sig på det glada 60-talet, ett decennium där allt kunde hända.

bocker-60-talet.jpg

Lektioner i kemi

Lektioner i kemi slog rekord på den internationella bokmässan! Rättigheterna är sålda till 35 länder och snart kommer alla läsare veta vem huvudpersonen är. Följ med till 1960-talets Kalifornien, där kemisten och den ensamstående mamman Elizabeth Zott är motvillig stjärna i Amerikas mest omtyckta matlagningsprogram, Middag kl sex.

Lektioner i kemi

Bonnie Garmus 249 kr 249 kr Inbunden

Välkommen till Flanagans

1:a delen i älskade romanserien av Åsa HellbergHotell Flanagans. London 1960. På hotell Flanagans i London möts 1960-talets jetset, aristokrater och affärsmän, och att inte få en inbjudan till Linda Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men Linda är i grund och botten en främmande fågel i denna värld. Hon är från början en enkel flicka från Fjällbacka, och hennes kusiner gör allt de kan för att ta makten ifrån henne …

Välkommen till Flanagans

Åsa Hellberg 219 kr 219 kr
 
Nickelpojkarna

Vinnare av Pilutzerpriset 2020! Den unge Elwood drömmer om att bli lärare, men ett oskyldigt misstag leder till att han skickas till uppfostringsanstalten Nickel-akademin, för att bli en ”hedervärd och ärlig man”. I realiteten är det en grotesk tortyrkammare där pojkarna misshandlas och utnyttjas.

Nickelpojkarna

Colson Whitehead 229 kr 229 kr Inbunden
 
Sista brevet från din älskade
 
Jojo Moyes älskade bästsäljare! London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man. Många år senare hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar och blir besatt av historien.

Sista brevet från din älskade

Jojo Moyes 79 kr 79 kr Pocket

Det var en gång i Hoollywood

Hollywood 1969 – du skulle ha varit där! Missa inte Quentin Tarantinos första roman som bygger på samma färgstarka karaktärer och mytomspunna levnadsöden som i hans film Once upon a time in Hollywood! Här dyker både kända och ökända namn upp, som Sharon Tate och Charles Manson ...

Det var en gång i Hollywood

Quentin Tarantino 279 kr 279 kr Inbunden

Fri kärlek

En kvinnas sexuella och intellektuella uppvaknande i 60-talets swinging London … Den vackra och plikttrogna hemmafrun Phyllis är nöjd med sitt lugna förortsliv. Men när en ung man kysser henne i den mörka trädgården en varm sommarkväll händer något inom henne. I detta uppvaknande gör Phyllis ett val som går emot alla förväntningar på henne som hustru och mamma ...

Fri kärlek

Tessa Hadley 219 kr 219 kr Inbunden

Tyska huset

Stark och hyllad roman av författaren till TV-serien Weissensee! Eva Bruhns blir oväntat tolk under Auschwitzrättegångarna. Medan hon lyssnar till de fasansfulla vittnesmålen hopar sig frågetecknen. Varför vägrar hennes familj och fästman tala om det förflutna?

Tyska huset

Annette Hess 209 kr 209 kr Inbunden