Boktips

Behåll sommarkänslan lite längre!

Redaktionen 1 september 2021

Okej, visst hösten är mysig och vi gillar hösten med allt vad det innebär (tid i soffan med en bok). Men vi vill ändå hålla kvar den varma känslan liiiiiite längre, om än att det sker i soffan. Här får du 5 tips som får solen att skina starkare sida för sida och du kommer inte se verkligheten genom fönstret för näsan är riktad rakt ner i boken, just nu finns din verklighet där, visst är det fantastiskt!

1. Kyss Karlsson i nacken
Läs den för att: Ja att systrarna Nilsdotter döpt gatan de bor på till Knäppgökavägen borde säga allt? Här får du läsa om hur grannarna i skydd av spetsgardiner håller koll på varandras förehavanden, allt i sin ordning ... eller?  När trosorna hos den förnäma Louise försvinner från tvättlinan, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill, då börjar KAOSET!

Kyss Karlsson i nacken

Karin Brunk Holmqvist 249 kr 249 kr

2. Katthotellet vid kusten
Läs den för att: Vem gillar inte katter och feelgood? Det är en varm och humoristisk berättelse om spirande sommarkänslor och om att våga börja om på nytt. Och om katter förstås. Vi får följa Jonna vars liv håller på att rasa samman så hon tar sina fyra katter och flyttar till sin farfar i Bohuslän. I den här boken får du ett smörgåsbord av kärlek, vänskap, intriger, sommar och katter förstås.

Katthotellet vid kusten

Jessika Devert 209 kr 209 kr Inbunden

3. Huset nedanför klipporna
Läs den för att: Kocken Anna har fått sitt hjärta krossat av sin pojkvän sedan tjugo år tillbaka så då köper hon en liten stenstuga i en by vid den skotska kusten, en kuststräcka som när som helst hotar att störta ner i havet och dra husen med sig. Just när hennes passion för matlagning väcks till liv igen slår en storm till och alla i byn måste evakueras innan jordskreden sveper med sig deras hus ut i havet. Det är en historia om revansch, ambitioner, kärlek, mod och om att hitta lycka.

Huset nedanför klipporna

Sharon Gosling 199 kr 199 kr Mjukband

4. Medan världen ser på
Läs den för att: Det är 352 sidor romantisk sensommarläsning – som en TV-serie i bokform! Har du sett den svenska TV-serien Kärlek och anarki som utspelar sig i förlagsvärlden? Är du sugen på något liknande i bokform, du har du hittat rätt? Det är en känsloladdad roman om bok- och filmvärlden, om omöjlig kärlek och kändisskapets mörka baksidor. Här får du läsa om åtrå, passion och djup kärlek.

Medan världen ser på

Anna Larsson 239 kr 239 kr Inbunden

5. Sista sommaren
Läs den för att: Den här recensionen beskriver det bäst!
"Jag har skrattat tillsammans med Britta, Iris och Adam. Jag har blivit arg och frustrerad. Jag har gråtit tillsammans med dem, men framförallt har jag känt en stor glädje över att vara en del av gemenskapen!"
Ninas Bokylla, Instagram

Sista sommaren

Eleonore Holmgren 219 kr 219 kr Inbunden


LÄS OCKSÅ:

Boktips för alla smaker.

Författarporträtt Åsa Hellberg.

Kan du inte få nog av feelgood?