Boktips

Ge dig in i en historia som inte tar slut efter en kväll!

Redaktionen 2 maj 2022

Vissa gillar berättelser med fart där slutet klaras upp snabbt - andra gillar berättelser med målande beskrivningar och en historia som sakta byggs upp, mer tid att lära känna karaktärerna och en läsning som håller lite lite längre. Här tipsar vi om 10 böcker för dig som gillar långläsningtjock-bok-glasögon.jpg

Vargarna från evighetens skog av Karl Ove Knausgård

Knausgård är tillbaka – en av våra allra största berättare! Den fristående uppföljaren till Morgonstjärnan utspelar sig till stor del under 1986, året för Tjernobylkatastrofen, Palmemordet och Challengerolyckan. Precis som Morgonstjärnan är det en roman om vardagligheter och det lilla livet samtidigt som mörka krafter i världen börjar härja med mänskligheten ...

Vargarna från evighetens skog

Karl Ove Knausgård 269 kr 269 kr Inbunden

Kärleksbrevet av Lucinda Riley

Boken utspelar sig 1995 i en tid då det engelska kungahuset var på alla världenss löpsedlar. I Kärleksbrevet möter läsaren för första gången Lucindas känsla för spänningsgenren, det är en delvis mörk och spännande roman om förödande hemligheter och oförglömliga svek när den unga journalisten Joanna avslöjar en hemlighet som hotar den brittiska monarkin.

Kärleksbrevet

Lucinda Riley 249 kr 249 kr Inbunden

Den saknade systern av Lucinda Riley

Är du redo att få svaret på gåtan om de sju systrarna? De sex systrarna ska resa från jordens alla hörn för att hedra minnet efter sin mystiske adoptivfar och välgörare, Pa Salt. Men en av systrarna saknas fortfarande och frågan är om hon egentligen vill bli hittad?

Den saknade systern

Lucinda Riley 129 kr 129 kr

I drakens spår av Tom Clancy, Marc Cameron

Senaste boken om president Jack Ryan! Till sin fasa hör en forskare ombord på en isbrytare i Arktis mänskliga skrik under det tjocka istäcket … Samtidigt får president Jack Ryan reda på att en spion har nästlat sig in i CIA för att sälja statshemligheter till Kina. Presidenten tvingas sätta alla resurser på att hitta spionen vars avslöjanden redan satt flera agenter i livsfara. Som alla Tom Clancys bästsäljare är boken skrämmande realistisk och aktuell – som hämtad direkt från verkligheten.

I drakens spår

Tom Clancy,Marc Cameron 269 kr 269 kr

Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna av Joyce Carol Oates

Mästerligt berättat! NY roman av knivskarpa Oates! Under hela sitt yrkesliv har Whitey McLaren varit en man som andra män beundrat och respekterat. Så ska en enda tabbe bli det sista han gör i livet? Nu när han svävar mellan liv och död är det en händelse som alla i hans familj tar på väldigt olika sätt ...

Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna

Oates Joyce Carol 239 kr 239 kr Inbunden

Nord och syd av Elizabeth Gaskell

En av de stora brittiska klassikerna i nyöversättning!
Den unga Margaret Hale kommer till Milton i norra England tillsammans med sin far, som tillträder ett prästämbete efter att ha lämnat en församling i den lantliga södra delen av landet. Gaskell föddes i London 1810 och avled 1865. Hennes mest kända roman, Nord och syd presenteras här i ny översättning av Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling och med förord av litteraturkritikern Ingrid Elam.

Nord och syd

Elizabeth Gaskell 279 kr 279 kr Inbunden

En svärm av tusen bin. Del 1 av Diana Gabaldon

”Det som inte är bra för svärmen är inte bra för biet” … NY bok i den populära Outlander-serien!

Har du saknat Jamie och Claire? Över en halv miljon svenskar har hittills läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga som har älskats av fansen ända sedan den första boken i serien, Främlingen, kom ut 1991. Det är en alldeles egen värld hon skildrar, en värld som är underbar att förlora sig i och nu är den efterlängtade del 9 i serien här!

En svärm av tusen bin I

Diana Gabaldon 259 kr 259 kr Inbunden

Hitta dem döda av Peter James

NYTT fall för kriminalintendent Roy Grace! Peter James är en brittisk författare och filmproducent som bor i London och Brighton. Han har röstats fram som den bästa deckarförfattaren genom alla tider av bokhandelskedjan WH Smith och belönades 2016 med en Diamond Dagger av Crime Writers Association. Hans Roy Grace-deckare har också blivit populär TV-serie med John Simm i huvudrollen.

Hitta dem döda

Peter James 259 kr 259 kr Inbunden

Aldrig av Ken Follett

När läget är tillräckligt spänt behövs bara en gnista för att sätta i gång en global kris. En drönare som stulits från den amerikanska armén. En oas i Saharaöknen som hotas av torka. Ett land som i hemlighet byggt upp ett förråd med kemiska vapen. Ken Folletts storslagna samtida spionthriller sträcker sig från USA till Kina via IS i Tchad, och töjer på gränserna för våra föreställningar om framtiden.

Aldrig

Ken Follett 269 kr 269 kr Inbunden

Mot paradiset av Hanya Yanagihara

VÄRLDSHÄNDELSE: Ny roman av författaren till Ett litet liv! Som vi har väntat på den här boken! Med romanen Ett litet liv – som för många är en av livets största läsupplevelser – tog Hanya Yanagihara en hel bokvärld med storm. Berättelsen om några vänner i New York och huvudpersonens fruktansvärda barndomstrauman belönades med Kirkuspriset för skönlitteratur samt nominerades till National Book Award, Man Booker Prize och Årets bok.

Mot paradiset

Hanya Yanagihara 269 kr 269 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

7 fakta om de sju systrarna

Litteratur för finsmakaren

Redaktionen tipsar