Omslagsbild för Geniet från Breslau av Lena Einhorn
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Geniet från Breslau

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
"Einhorns roman är en storslagen dokumentärroman, berättad med fiktionens narrativ. Hennes känsla för dramaturgi är känd sedan hennes tidigare böcker, och de över 500 sidorna är oupphörligt engagerande." Expressen "Lena Einhorns nya bok är en stark Augustpriskandidat. En mångbottnad historia, den kan läsas ur olika vinklar, hon skriver en berättelse som är upprörande, sorglig, feministisk, historisk - helt enkelt storslagen" Dala-Demokraten

”Mästerlig historisk roman” Kulturnytt i P1

Lena Einhorn har gett oss fantastiska berättelser; som Augustprisbelönade Ninas resa, Blekingegatan 32 om Greta Garbos uppväxt och liv, och den rörande skildringen av Strindbergs hustru Siri. Nu får vi återigen njuta av hennes berättarkonst i en fascinerande historia om ett turbulent äktenskap. Möt Clara och Fritz - under de år då mänskligheten gick från löftesrika framtidsutsikter till det ödesdigra första världskriget ...

Var han ett geni? Eller bara en osedvanligt ambitiös ung man, med ett faderskomplex och en ofördelaktig härkomst i bagaget? Och hon? Så blyg, så försynt. Vad drev henne att bli den första kvinnan att doktorera i kemi i sitt land? Fast en sak var ändå uppenbar: De var som skapta för varandra. Eller?

Fritz Haber. Clara Immerwahr. Två unga människor som växte upp under den mest löftesrika av tidsåldrar, i den mest framgångsrika av nationer: det kejserliga Tyskland.

Han var nära vän till Albert Einstein och hela tiden nära att lösa gåtan med jordens försörjningsproblem. Hon var uppvuxen i en varm, välbärgad och stöttande familj, som bistod henne i alla hennes extraordinära strävanden.

Allt borde ha varit perfekt. Om det inte vore för att den mest framgångsrika av nationer var en bomb som väntade på att brisera. Om det inte vore för att en ung judisk man, som älskade sitt land, och som inbjöds att leda "kejsarens akademiska gardesregemente", inte kunde välja rätt mellan stor vetenskap och blind patriotism.