Omslagsbild för Kvinnornas stad av Elizabeth Gilbert
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Kvinnornas stad

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 239 kr
"Intim och mycket sensuell, glitter och glamour med en anings spänning." USA Today "En trollbindande roman om kärlek, frihet och om att finna sin egen slags lycka." PopSugar

I New York blir hennes drömmar till verklighet …

Sommaren 1940 anländer nittonåriga Vivian Morris till New York. Hennes talanger med nål och tråd gör henne till sömmerska på charmiga men ökända Teater Lily på Manhattan. Samtidigt står andra världskriget för dörren, och Vivian begår ett fruktansvärt misstag i sin strävan efter att vara en fri kvinna …

Iklädd en blå klänning med snäv kjol, som hon sytt själv, stiger nittonåriga Vivian Morris ombord The Empire State Express mot New York. Med sig på tåget har hon två resväskor. En är fylld med kläder, och en är fullproppad med tyg, trådrullar i olika färger och den tunga symaskinen hon fått av sin älskade farmor. Vivian vet att hon blir förvisad eftersom hon inte levt upp till sina föräldrars krav på internatskolan, men nog reser hon med stil! Förnöjt slår hon sig ner vid ett bord i restaurangvagnen och tänder en cigarett, samtidigt som hon studerar sin spegelbild i tågfönstret. En man har redan uppmärksammat henne och skickar över en drink. Men även om Vivian är söt så ser hon inte riktigt ut som den världsvana femme fatale hon vill ge sken av. Hon liknar mer vad hon faktiskt är: en oskuld på väg att hälsa på en släkting.

”Vivian, du är här!”, ropar moster Peg med ett stort leende som får Vivians hjärta att smälta. Hon har alltid tyckt om sin okonventionella moster, och här bakom kulisserna på fasterns teater får hon ett varmt mottagande. Kvällens föreställning är precis över och skådespelarna flockas kring Peg. Vivian lägger särskilt märke till en vacker showgirl med bred New York-dialekt som heter Celia. I full makeup och en rosa silkeskimono över scenkläderna står hennes glamour i skarp kontrast till Pegs bohemiska klädstil och kortklippta bruna hår med grå strimmor. För att inte tala om Pegs sekreterare och livskamrat Olive, som mest liknar en barnhemsföreståndare. Det är verkligen en blandad skara människor som blir Vivians nya familj på Teater Lily!

Vivian älskar livet i New York och utvecklas till en skicklig sömmerska. Så en natt begår hon ett fruktansvärt misstag … Men kanske måste man gå igenom sorger för att blir den man är ämnad att bli – och känna igen riktig kärlek när man väl möter den?

Elizabeth Gilbert

En fritänkande författare – som underhåller och utmanar!

Succéförfattaren Elizabeth Gilbert är mest känd för sin självbiografiska bok Lyckan, kärleken och meningen med livet som blev film med Julia Roberts i huvudrollen. Men hon har skrivit flertalet fantastiska böcker, bland annat den historiska romanen Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter som hyllades av kritikerna. Nu är hon tillbaka med en ny storslagen roman!

Att läsa den här boken är som att dricka ett glas champagne!

Den bubblar av livsglädje, kittlar fantasin och ger mersmak. Jag berörs starkt av vissa händelser; blir arg, glad och gråter. Det här är underhållning av hög kvalitet!

Just nu-pris

Vad hjärtat aldrig glömmer

Kelly Rimmer 219 kr 189 kr

Ett kallt fall

Peter May 229 kr 199 kr

En fri agent : -

John le Carré 239 kr 199 kr

Rooster Bar

John Grisham 229 kr 199 kr

Lika i döden

Anna Roos 199 kr 179 kr

The Mars Room

Rachel Kushner 219 kr 169 kr

Där livet är fullkomligt

Silvia Avallone 249 kr 199 kr

Jag hade så mycket

Trude Marstein 229 kr 199 kr

Konturer

Rachel Cusk 199 kr 169 kr

Transit

Rachel Cusk 199 kr 169 kr

Kudos

Rachel Cusk 209 kr 179 kr

Pojken som följde med sin far till Auschwitz

Jeremy Dronfield 209 kr 189 kr

Förövarna

Nora Roberts 249 kr 169 kr